T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Yönümüz demokrasi

Çalışmalarını demokrasi istikametinde sürdürmeyi hedefleyen bir partiyiz. Hakkımızdaki sorulara gelince... Neyi ne zaman açıklayacağımı biliyorum.

Önceki gün kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan parti çalışmaları, geleceğe ilişkin planları konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu. Yazarımız Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını cevaplayan Erdoğan, Ak Parti'nin kuruluşunun Türkiye'de heyecan doğurduğunu belirterek, "Türk siyasetinde yeni bir dönem açılıyor" dedi. İşte Erdoğan'ın Ak Parti ve gündemdeki önemli konular hakkındaki görüşleri:

Neden Adalet ve Kalkınma...

Son zamanlarda yapılan kamuoyu araştırmalarında halkımızın en önemli sorunun ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve enflasyon olduğu görülüyor. Bu sıkıntıları çözmeyi hedefleyen partimiz gerek programını ve gerekse kurucular kurulunu bu konuda deneyimli bir ekip ve misyonla hazırladı. Tabii bunun yanında Türkiye'de noksanlığı hissedilen bir önemli konu da yargıya güvensizlik ve adalet arayışıdır. Partimiz bu konuda da adaleti öne çıkarmayı ve bunu halkıyla bütünleştirmeyi bir sorumluluk olarak algıladı ve Adalet ve Kalkınma partisi ismi bu noktalardan hareketle oluştu.

Dürüstlük, güven ve ehliyet...

Ak Parti'nin gelişiyle nelerin değişeceği çok açıktır. Türkiye'de mevcut siyasal, ekonomik ve sosyal krizin arkasında yatan en önemli unsur yönetim krizidir. Yönetim krizinin altında yatan sebepler de dürüstlükten ve güvenden uzak olan anlayıştır. Bizim gelişimizle ilk defa dürüstlük ve güvenilir bir yönetim anlayışı iş başına gelecek. Ve bu yönetim anlayışıyla birlikte, neyi nasıl yapacağını bilen emin eller ekonomideki sıçramayı gerçekleştirecektir.

Erken seçim!

Artık Türkiye'nin erken seçime olan ihtiyacı gizlenemez. Halkımıza sorduğumuz zaman seçimden başka çare yoktur. Şu andaki mevcut yönetimin elinde bir yere varabilmek mümkün değildir. Mevcut iktidarın ülkeye yapabileceği en önemli hizmet ve hayır da ülkemizi süratle seçime götürmektir. Bu konuda ne kadar iyi niyetli olup olmadıklarını zaman içerisinde göreceğiz. Tabii biz de bunun için çalışacağız. Parlamentonun açılışıyla birlikte bu konuda bütün partiler daha yüksek bir performansla ülkeyi bir an önce seçime götürmek için gerekli çalışmayı yapacaklardır. Bizim grubumuz da bu gayretin içerisinde olacaktır. Kafamda şu anda kesin bir erken seçim tarihi yok. Meclis'te grubu bulunan diğer partilerle görüşüp bir yandan da kamuoyu araştırmalarıyla seçimin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyacağız.

Teşkilatlanmada havuz modeli

Kurumsal yapılanmamızı hızla tamamlamamız gerekiyor. Bu hafta içinde yapmamız gereken acil işler var. Milletvekili arkadaşların katılımının tamamlanmasından sonra önce genel başkanı ardından Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu, ardından da Merkez Yürütme Kurulu'nu seçerek yönetim ve icrayı belirleyeceğiz. Cuma günü de grubumuzu toplayarak grup başkan ve vekilleri ile grup yönetimini seçeceğiz. Daha sonra da sür'atle il ve ilçelerde örgütlenme çalışmasını başlatacağız. İl ve ilçelerle ilgili olarak da zaten şu anda ciddi bir isim havuzu oluşmuş durumda. Bu isimlerle ilgili en geniş müzakereleri tabanda yapıp oradan çıkan neticelere göre de illerde, ilçelerde bu sorumluluğu üstlenecek kadroları tesbit edeceğiz.

Yol haritası hazırlıyoruz

Türkiye'nin sorunlarını bütün ayrıntılarıyla ele alıyoruz. Sadece parti programı değil buna paralel bir de yol haritası çiziyoruz. Bunun yansıtılması için zamanlama tesbiti yapılacak. Bu tesbit yapıldıktan sonra zaman içerisinde bu politikalarımızı genel başkan yardımcılarımız aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız. Türkiye'nin sorunlarının çözümsüz olmadığını ve dahası çözülemeyecek sorunumuz olmadığını bu ülke insanlarına anlatacağız.

Gökçek konusu

Melih Gökçek konusunu kişiselleştirmeye gerek yok. Biz ilke planında gerekli çağrıyı yaptık ve ayrıca kimseyle bir polemiğin içerisine girmek de istemiyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızda da ciddi bir hassasiyet var. Partimiz kişilere değil ilkelere bağımlı bir partidir. Şahıs merkezli bir çalışmanın içerisinde olmayacağımızı söyledik. Onun için bizim hareketimize şahısların çok şey katacağına inanmıyorum. Tersine, partimizin ilkelerini paylaşabilen, bu ilkelerle bu ülkeyi hizmeti hedefleyen insanlar o hizmet sebebiyle birşeyler kazanabilirler. İnanıyorum ki Ak Parti bu anlayışın çatısı olacaktır.

Programı halk değerlendirsin

Ak Parti için rakam telaffuz etmek konusunda hiç acelem yok. Kendimize güveniyoruz. Bu konuda bazı kamuoyu araştırmaları yaptıracağız. Yüzde kaç seviyesinde olduğumuzu bu araştırmaların sonucuna bırakalım. Şimdi daha öncelikli konularımız var. Programımızın ve tüzüğümüzün basında, kamuoyunda değerlendirilmesini bekliyorum.

Her partiden arkadaşlar var...

Saadet Partisi'ndeki arkadaşlarımızla bir polemiğe girmek yanlış olur. Biz, "Saadet Partisi'nde bir grup arkadaş var başka bir partide bir grup arkadaş var" diye bir ayırıma da gidemeyiz. Bütün partilerin içerisindeki bütün milletvekilleri, yöneticiler arkadaşlarımız. Hepsiyle ülkenin geleceği için birlikte yapacağımız çok şeyler var. Yeter ki birbirimizi dinleme ve anlama noktasında olabilelim.

Demokrasi yönünde çalışırız

Türkiye'deki demokratik ortam içerisinde kurulan ve çalışmalarını da bu istikamette sürdürmeyi hedefleyen bir partiyiz. Hem birçok açıdan yenilik getirdik ve hem de diğer siyasi partilerden farklı yönlerimiz var. Ak Parti'ye objektif gözle bakanlar bunları görür. Kimsenin bizi yönlendirmesine müsaade etmeyecek kadar profesyonel bir kadroyuz. Hakkımızdaki sorulara gelince... Neyi ne zaman açıklayacağımı biliyorum. Dilsiz değilim...

 
AK Parti 51 vekille Meclis'te
AK Parti 51 milletvekilinin katılımı ile TBMM'de grup oluşturdu. AK Parti Kayseri Milletvekili Gül, "TBMM'nin en etkin grubu olacağız" dedi. Bu gün parti yönetimi belirlenecek, yarın da TBMM'de ilk grup toplantısı yapılacak
'Umarım yanılırım'
ANAP lideri Yılmaz, ulusal güvenlikle ilgili söylediklerinin Anayasa değişiklikleri sırasında ortaya çıkacağını belirterek, "O zaman bu kuşkularımın yerinde olup olmadığını herkes görecek" dedi.
'İnönü doğru söylemiyor'
CHP lideri Baykal, "Sayın İnönü, görüşme teklifinin kimden geldiği, kendisine teklifte bulunduğum ve görüşmenin duyurulması konularında doğru söylemiyor" dedi.
Ecevit Hürriyet'in haberini yalanladı

16 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED