|

AK Parti coştu CHP'de hüsran

Yeni Şafak
00:00 - 23/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 21:41 - 22/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti coştu CHP'de hüsran
AK Parti coştu CHP'de hüsran

Bir çok kesim tarafından Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olarak tanımlanan 2007 milletvekili seçimleri, AK Parti'nin tarihi zaferiyle sonuçlanmak üzere. Adnan Menderes döneminden bu yana ilk kez bir iktidar partisi seçimden oylarını artırarak çıkıyor.


MUHTIRA HÜSRANI

27 Nisan bildirisini destekleyen ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasını çeşitli oyunlarla engelleyen CHP, sandığa gömüldü.


Cumhurbaşkanlığı seçimi için 367'yi şart koşan ve bu amaçla Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP, halkın iradesinin sandığa yansıması sonucu büyük hüsrana uğradı.

Cumhuriyet mitinglerinde toplanan kalabalıkların partilerine oy vereceği yönünde propaganda yapan CHP bu konuda da hüsrana uğradı.


ETNİK MİLLİYETÇİLİK KAYBETTİ

Meclis'e 30'un üzerinde milletvekiliyle girmeyi umut eden DTP'nin desteklediği bağımsız adaylar da umduklarını bulamayanlar arasında. Bazı Güneydoğu ve Doğu illerinde AK Parti'nin gerisinde kalan DTP'liler ancak grup kurabilecek sayıda miletvekili çıkartabildiler.


MAZOTÇU İFLAS ETTİ

Mazotu 1 YTL'ye indirmeyi vaadeden Cem Uzan da bir başka hüsrana uğrayan lider… Yaptığı hırçın propaganda ve desteksiz vaadlerin bedelini sandıkta ödeyen Cem Uzan'ın bundan sonra ne yapacağı merak konusu.


SİYASİ MÜHENDİSLİK ÇABASI TUTMADI

İlk gelen sonuçlara göre CHP ve MHP'nin milletvekili sayılarının toplamı AK Parti'nin ancak yarısı seviyesinde. Böylece bazı mihraklar tarafından oluşturulan MHP + CHP formülü de tarihe karıştı.



SAĞDA İTTİFAK ÇÖKTÜ

Seçimlere sağda ittifak sloganıyla büyük umutlarla giren Mehmet Ağar'ın Demokrat Parti'si de kaybedenler arasında. Daha ilk sonuçların gelmesiyle partisinin barajı geçemeyeceğini anlayan Mehmet Ağar, genel başkanlık görevinden istifa ederek, Deniz Baykal ve Cem Uzan'a siyasi etik dersi verdi.

17 yıl önce