|

Arınç: Bu da halkın muhtırası

TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim sonucunun halk muhtırası olduğunu belirterek “Demokrasinin balans ayarının seçimde ve sandıkta olduğunu söyledim” dedi.

Haber7
00:00 - 23/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 23/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Arınç: Bu da halkın muhtırası
Arınç: Bu da halkın muhtırası

Meclis Başkanı Arınç 'Masa başında kafaları çeken toplum mühendislerinin CHP-MHP koalisyon hesabı tutmadı' değerlendirmesini yaptı. Arınç, “Milletin hesabı da AK Parti'nin karşısındakileri topla, çarp, böl ama yarısı bile etmiyor” şeklinde konuştu.


TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim sonuçlarının kendilerini oldukça sevindirdiğini belirterek; milletin demokrasiyi, üretimi, hizmeti tercih ettiğini ve AK Parti'yi tek başına iktidar yaptığını söyledi.


Arınç, “Seçim sonuçları Türkiye'de siyaseti yeniden dizayn edecektir, yeniden şekillendirecektir. Baraj altında kalan partilerin genel başkanlarından biri istifa etti. Diğerlerinin de yeniden bir düşünme içinde olacaklarını ve partileriyle ilgili önemli karar vereceklerini düşünüyorum. Barajı aşan iki parti de başarılı değildir. CHP çok kötü bir netice almıştır. MHP de pek çok desteğe rağmen, tek başına iktidar ve ana muhalefet olma imkanına kavuşamamıştır. Milletin çok iyi tercihte bulunduğuna, tek başına güçlü biçimde AK Parti'yi Meclis'te temsil etmek için görevlendirdiğine inanıyorum” dedi.


Partisinin il başkanlığı önünde toplanan partililere de hitap eden Arınç, 1950'den sonra Demokrat Parti'nin kazandığı başarıyı 60 yıl sonra tekrarladıklarını kaydederek, “Bu muhteşem bir olaydır. Rahmetli Menderes'in ruhu şad olsun” dedi.


Arınç “AK Parti 350 civarında, CHP 100 civarında, MHP 60-70 civarında. Toplasanız, çarpsanız, bölseniz AK Parti'nin yarısı kadar bile etmiyor. Hesapları şuydu: AK Parti'ye tek başına iktidar vermeyecekler, CHP ile MHP'ye koaliasyon yaptıracaklar. Onların hesabı kitabı bu. Toplum mühendisleri, masa başında kafaları çekerken böyle hesaplar yapıyorlardı. Milletin hesabı da bu. Milletin hesabı da AK Parti'nin karşısındakileri topla, çarp, böl ama yarısı bile etmiyor. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Biz bugün mazeret arayan parti değiliz. Çünkü zafer elimizde. MHP mazeret araya dursun, Demokrat Parti aramaya bile gerek kalmadı hadi bana eyvallah dedi. Diğer partiler de böyle. Bundan sonra milletin tek partisi var, o da Adalet ve Kalkınma Partisi.” dedi.


'BU HALKIN MUHTIRASIDIR'

Parti Merkezi'nden çıktıktan sonra Tevfik Lav Tesisleri'nde açıklama yapan TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim sonucunun halk muhtırası olduğunu söyledi.


Arınç, şunları söyledi: “Bu halkın muhtırasıdır. Halkın muhtırası derken, halkın seçimdeki cevabını ve davranışını söyledim. Muhtıra birilerine hatırlatmaktır. Demokrasinin balans ayarının seçimde ve sandıkta olduğunu söyledim. Demokratik ülkelerde halka gidersiniz. AKP iktidarına hukuk dışı davranışlarla çıkanlara halkın verdiği cevabı hatırlatmak isterim. CHP böyle bir akıbetle karşılaşacaktı. DYP'nin böyle bir sonuca ulaşacağını da sayın Ağar'dan başka herkes biliyordu. DYP'ye bu cezayı müstahak gören halk, meclisteki demokrasi dışı davranışlarından vermiştir. Onlar sivil idareyi değil, başka güçleri tercih ettiler, seçimi bu gün değil o gün kaybettiler” diye konuştu.

17 yıl önce