|

'10 bin sahte seçmen' iddiasına jet cevap

İstanbul'un Sarıyer ilçesine ortaya atılan "10 bin sahte seçmen" iddiasının asılsız olduğu belirtildi. İddiayı yargıya taşımaya hazırlanan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, seçim sürecinde CHP'li belediyenin manipülasyon yaparak halkı yanılttığını ileri sürdü.

İha
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:06 - 8/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'10 bin sahte seçmen' iddiasına jet cevap
'10 bin sahte seçmen' iddiasına jet cevap

Dün 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi AKP'nin Sarıyer'de seçimi kazanmak için 10 bine yakın hayali seçmeni taşıdığı iddiası ortaya atılmıştı. Söz konusu iddialar ile ilgili bugün bir açıklama yapan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, seçim sürecinde CHP'li belediyenin manipülasyon yaparak halkı yanılttığını ileri sürdü. Özdemir, 'CHP, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in dün akşam itibarıyla ulusal basına düşen haberleriyle ilgili gerek partimizi gerekse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı töhmet altında bırakan yalan beyanları ile ilgili açıklama zorunluluğu hasıl olmuştur. Son anketlerde AK Parti adayı Sedat Özsoy birinci çıkmakta. Bunu gören belediye başkanı, seçime gölge düşürecek hareketlere başlamıştır. Bunun altında kesin ve net bu oyunlar yatmaktadır. Biz belgelerle konuşacağız. Bahsi geçen Daruşafakka'daki Sarıyer Belediyesi'nin kendine göre tespit etmiş olduğu ve İBB'nin göndermiş olduğu evrak dün zaten yayınlandı fakat Sarıyer Belediye Başkanı, kendisine gönderilen cevabi yazıyı gizlemiştir. Şimdi böyle tam bir iftira, tam bir farklı amaçlarla seçimi manipüle etmek amacıyla evrakta Sarıyer Belediyesi oynama yapmıştır. Ayazağa Kur'an Kursu ile ilgili seçim işlerinin bize verdiği bilgide, Ayazağa'daki Kuran Kursu 153. Sokak 22 kapı numaralı daire. Kur'an kursunun adresi bu. Bu Kuran Kursu'nda toplam seçmen sayısı 3. Yani Ayazağa'daki bahsedilen Kuran Kursu'nda 158 tane oy kullanacak bir durum yok. Tam bir yalan. Orada 3 kişi oy kullanıyor. Bunu kim söylüyor? Yüksek Seçim Kurulu' açıklamasını yaptı.

VERİLERİ PAYLAŞTI

Belediyenin kontrolünde olan 'numarataj' sisteminin kaymakamlık kayıtlarında da yer aldığını kayden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Özdemir, "Numarataj sistemiyle ilgili bazı verileri sizinle paylaşacağım. Sarıyer Belediyesi'nin yetkisinde olan numarataj sisteminde Derbent Mahallesi bunun içinde. Bakın usulsüzlüklere geliyoruz şimdi. Asıl bunlara cevap versin Sarıyer Belediye Başkanı. 2 yıl önce Derbent Mahallesi'ne 80 tane hane taşındı. Kaymakamlık ve nüfus müdürlüğünde kayıtlar mevcut. Bu 80 tane hanenin kayıtlarını dondurduğu halde Sarıyer Belediyesi numaraları 'numarataj' sisteminden değiştirerek buralara başka yerlerden hane taşımıştır" iddialarında bulundu.

Ortaya atılan asılsız iddiaları yargıya taşıma kararı aldıklarını da ifade eden Hüseyin Özdemir, 'Sarıyer Belediye Başkanı hakkında dün akşam ulusal basında yapmış olduğu hem partimizi hem büyükşehir belediğe başkanımızı töhmet altında bırakacak açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Pazartesi sabah itibarıyla biz bu iftirayla ilgili suç duyusunda bulunacağız ve bu davanın takibini yapacağız' diye konuştu.

10 yıl önce