|

"2 yıl içinde 3 önemli seçim"

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'nin önümüzdeki iki yıl içinde yaşayacağı üç seçimi "yeni Türkiye'nin inşası" olarak gördüklerini söyledi. 

Aa
00:00 - 20/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:44 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
"2 yıl içinde 3 önemli seçim"
"2 yıl içinde 3 önemli seçim"

Şentop, "AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, iki yıl içinde yapılacak belediye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin her birinin kendisine has öneme sahip olduğunu kaydetti. 

AK Parti'nin 2002 yılından bu yana girdiği her seçimden oy oranını artırarak çıktığını, yapılacak üç seçimden de halkın teveccühünü kazanarak çıkacaklarına inandıklarını ifade eden Şentop, "Türkiye önümüzdeki 2 yıl içinde üç önemli seçim geçirecek. Bu seçimlerin her birinin kendisine mahsus özellikleri var. Bunları yeniden 'büyük Türkiye'nin' inşasının kapısını açacak seçimler olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirdiklerini belirten Mustafa Şentop, geçmişte yapılamayacak vaatlerle vatandaşların kandırıldığını "iki anahtar" vaat edenlerin bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: 

"Biz vaat ettiğimizin sonuna kadar arkasında durduk. Siz sadece seçimlere yönelik çalışma yapmıyoruz. Her gün milletimizin teveccühünü kazanmak için çalışıyoruz. 10 yılı aşkındır iktidardayız. Bu dönem eski siyaset anlayışının tasfiye edildiği dönemdir. 2000'li yıllar başında Türkiye zorunlu bir değişim sürecine girdi. Bu zorunlu süreci yönetecek bir siyasi akıl Türkiye'de yoktu. Milletimiz AK Parti ile birlikte bir siyasi aklı da iktidara getirdi. Eski Türkiye'nin hali, Bülent Ecevit'in Bill Clinton'un karşısındaki fotoğrafla tarif ediliyordu. O dönem sona erdi. Yeniden büyük Türkiye'nin inşasının kapısını açacak seçimlere gideceğiz." 

Türkiye'de ciddi bir anamuhalefet partisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Şentop, CHP'nin bu anlayıştan uzak olduğunu aktardı. 

Çözüm sürecine ilişkin MHP tavırının ortada olduğunu, CHP'nin ise "destek mi vereyim karşı mı çıkayım" ikilemi içinde bulunduğunu ifade eden Şentop, "CHP bir taraftan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini memnun etmek istiyor, diğer taraftan Ege Bölgesi'ni karşısına almak istemiyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu tür siyasi partilerin Türkiye'yi terk etmesine az kaldı" diye konuştu.

Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir milletvekilleri, il, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları temsilcileri katıldı. 


11 yıl önce