|

'30 Mart İzmir'de her şeyi gösterecek'

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, seçime 83 gün kaldığını, çalışacaklarını ve sonucu da 30 Mart'ta göreceklerini söyledi.

Cihan
00:00 - 5/01/2014 Pazar
Güncelleme: 15:18 - 5/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
'30 Mart İzmir'de her şeyi gösterecek'
'30 Mart İzmir'de her şeyi gösterecek'

Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen 49. İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, "İzmir'in çok sorunu var. Halkın sorunlarını dinleyeceğiz. Bizim kimseyle işimiz yok. Bizim işimiz de İzmir gücümüz de İzmir. Kimin gideceğine, kimin geleceğine İzmir karar verecek. 30 Mart İzmir'de her şeyi gösterecek. İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül'dür. 9 Eylül'de saat kulesinin dibinde Hasan Tahsin'in ilk kurşun attığı yerdir. Ama hizmetin adresi bellidir. Hizmetin günü de bellidir. Hizmet bizim işimiz. Başkaları gibi hamaset değildir. Biz siyaseti hizmet olarak gördük. Hizmet olmayan siyasetin içinde hiç olmadık. Bundan sonra da olmayacağız." dedi.

Seçim çalışmalarında üç 'S' formülü (sevgi, samimiyet, saygı) uygulayacaklarını aktaran Yıldırım, "Hamasetle, husumetle işimiz yok. İzmir'de hamaset, husumet olmayacak. Sevgi, samimiyet ve saygı ile yola çıkacağız. Bizden üç ay boyunca hiç kimse bunun dışında bir şey göremeyecek. Çünkü biz insanı seviyoruz. 4 milyon insanı ayrım yapmadan seviyoruz. Kırsalda, deniz kenarında demeden bütün İzmir'i seviyoruz. 11 yıl boyunca hep sevdik. Biz 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik. Bu durum Osmanlı'nın felsefesidir. Hizmetleri insanımızın ayağına götürdük. Seçildikten sonra milletimize kapılarımızı kapatmadık. 30 Mart'tan sonra belediyelerin kapıları sonuna kadar İzmirliye açık olacak. İnsanları hor görmedik, aşağılamadık, 'yalaka' demedik, yücelttik. Yaratılanı Yaratan'dan ötürü hep sevdik. İnsanlara, hemşehrilerimize saygı ile yaklaşacağız." şeklinde konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında 83 günlük bir süreç olduğunu ve bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Önümüzde 83 gün var. Sizden bir isteğim var. Bu yola çıktık. Ne yapacağız. Sürekli sahada olacağız. Ne kadar çok İzmirli hemşehrimizle buluşursak bu alanda çok daha başarılı sonuçlar alırız. Özellikle kadınlarımız, gençlerimiz 30 Mart başarısının en büyük sahibi kadınlarımız olacak. İzmir'de başarıyı kadınlarımız ve gençlerimizle yaşayacağız." diye konuştu.

10 yıl önce