|

"30 Mart'tan sonra her oy Kürdistan için bir tuğladır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bilin ki 30 Mart'tan sonra vereceğiniz her oy Türkiye' de bir Kürdistan inşaatı için, hazırlanmış bir tuğladır" dedi.

Aa
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:47 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"30 Mart'tan sonra her oy Kürdistan için bir tuğla
"30 Mart'tan sonra her oy Kürdistan için bir tuğla

Vural, çıktığı Trakya turunun son durağında partisinin Tekirdağ il teşkilatı tarafından İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, barış sürecini eleştirerek sürecin nereye gittiğine dair kimsenin bir şey bilmediğini savundu.

Barış sürecinde bugüne kadar her şeyin hazmettirilmeye çalışıldığını ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Gerçekleri söylemediler, doğruları söylemediler, hep aldattılar hep münafık siyaseti yaptılar. Türkiye'yi yönetenler çözüm ve barış süreci adı altında, Türkiye'yi öyle bir noktaya götürmek istiyorlar ki... İşte bundan dolayı oylarınızı ne için kullanacağınızı bilmemiz gerekiyor. Aksi taktirde geri dönülmez bir bedel ödemek zorunda kalabiliriz."

Vural, Türkiye'de bir Kürdistan inşa edilmek istendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bilin ki 30 Mart'tan sonra vereceğiniz her oy, Türkiye'de bir Kürdistan inşaatı için hazırlanmış bir tuğladır. Maalesef orada Türk Silahlı Kuvvetleri çekildi, hem de kanunla çekildi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, terör örgütüne silahlarıyla çıksınlar diyor, silahlarıyla çıktıktan sonra süreç başlar diyor, çıkmıyorlar. Çıkartamıyor. Silahlarını gömsünler de çıksınlar diyor, gömmüyorlar, çıkmıyorlar. Sonuçta doğu ve güneydoğu'da silahlarıyla PKK terör örgütünün varlığı meşrulaşıyor."

Vural açıklamasında ayrıca, hükümetin tarımsal ve ekonomik alandaki politikalarını da eleştirerek, Türkiye'de herkesin borç batağına saplandığını savundu.

Toplantıda, MHP'nin Tekirdağ Büyükşehir adayı Prof.Dr. Nail Yılmaz ve Süleyman Paşa ilçesi belediye başkan adayının da Tümay Uncu olduğu açıklandı.

Vural, daha sonra Hayrabolu ilçesinde aday tanıtım toplantısına katıldı.

10 yıl önce