|

500 bin kişi ilk defa oy kullanacak

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rıfat Sait, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimde, İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı için 2009'dakine göre en az 500 bin yeni seçmenin oy kullanacağını söyledi.

Cihan
00:00 - 2/08/2013 Friday
Güncelleme: 11:37 - 2/08/2013 Friday
Yeni Şafak
500 bin kişi ilk defa oy kullanacak
500 bin kişi ilk defa oy kullanacak

Sait, ilk defa oy kullanacak seçmen sayısının artmasında, nüfus artış hızıyla birlikte 2014 yılında 18-21 yaş arasındaki yaklaşık 200 bin, yeni Büyükşehir Kanunu paralelinde köy ve beldelerden oy kullanacak yaklaşık 250 bin, 2014 yılına kadar 50 bin kadar göçle yaklaşık 500 bin yeni seçmenin büyükşehir için ilk defa oy kullanacağını açıkladı.

500 bin kişinin, toplam seçmen nüfusunun neredeyse yüzde 25''ine denk geldiğini, bunun da oldukça önemli bir rakam olduğunu belirten Milletvekili Sait, "Yeni seçmenler, yeni sonuçlar getirir. Köylerde iddialıyız, verdiğimiz hizmetler sonuç verecek. Göçlerde de AK Partili seçmenlerin sayısı daha yüksek görünüyor. Gençler konusunda çalışmamız, kendimizi anlatmamız ve onlara yönelik projeler üretmemiz olumlu sonuçlar doğuracaktır. Gençler bence anahtar pozisyonundalar." dedi. 2014 seçimlerinde il genel meclis üyeleri için oy kullanılmayacağını hatırlatan Rıfat Sait, "Bu durum, seçimlere önemli etki yapacaktır. Önceki seçimlerde belediye meclisi için farklı oy kullanan bazı seçmenler, il genel seçimlerindi kullandığı oylarla partilerinin oy oranlarını gösterebiliyorlardı. 'Nasılsa il genelde verdim, diğerinde farklı bir partiyi destekleyeyim.' diyemeyecekler. Zira bu seçimlerde il genel meclisi seçimi olmayacağı için seçmenler, sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri için oy kullanabilecekler. Böylece belki bazı muhtemel koalisyonlar da engellenmiş olacak ve herkes kendi partisine oy verecek." şeklinde konuştu.


11 years ago