|

AA: Verilerimizden eminiz

Seçim sonuçlarında manipülasyon yaptığı iddia edilen Anadolu Ajansı iddialara sert yanıt verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "AA haberlerinin güvenilirliği hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" denildi.

Aa
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 21:53 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
AA: Verilerimizden eminiz
AA: Verilerimizden eminiz

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2014 Yerel Seçim sonuçlarını veren Anadolu Ajansının yayınlarını bazı televizyon yorumcuları ve siyasilerin 'güvenilmez, manipülasyon amaçlı, yalan' şeklinde asla kabul edilemez ifadelerle karalamaya çalıştığı görülmüştür.

Türkiye'nin ulusal haber ajansına yönelik bu ve benzeri ifadelerin tümü hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

AA haberlerinin güvenilirliği hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Kurumumuza yönelik karalama kampanyası yürütenler, ülkenin resmi ulusal haber ajansını yıpratmaya çalıştıklarını unutmamalıdır.

AA seçim sonuçları resmi olmayan seçim sonuçlarıdır ve biz verilerimizden eminiz. AA tüm siyasi partilere eşit mesafededir ve asla taraf değildir. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladığında kimin ne kadar yanıldığı da anlaşılacaktır.'

10 yıl önce