|

Aday gösterilmeyince CHP'yi topa tuttu

CHP Başakşehir Belediye Başkan aday adayı olan ancak genel merkez tarafından aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Kemal Aydın, Kılıçdaroğlu için ağır ifadeler kullandı.

.
00:00 - 20/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:22 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Aday gösterilmeyince CHP'yi topa tuttu
Aday gösterilmeyince CHP'yi topa tuttu

CHPden Başakşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ancak adaylaşamayan Bahçeşehir eski Belediye Başkanı Kemal Aydından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef alan sert ifadelerle dolu bir açıklama geldi.

İşte o açıklamalar;

Demokrasiye inanmış insan olarak, objektif kriterlerle belirlenmiş, temsilde adaletin azami ölçüde sağlandığı bir düzen içerisinde yapılan, her tür seçim sonucuna saygım sonsuzdur. Yalnız demokrasiyi dilinden düşürmeyenlerin kirli oyunlarla yaptıkları tercihlere, demokratik seçim demek ancak akıl sağlığını kaybetmiş olanların inanabileceği şeylerdir.

Türkiye'nin kader seçimi olarak tarif ettiğim bu yerel seçimlerde, benim aday olmam için yoğun talepte bulunan; Bahçeşehir, Altınşehir, Güvercintepe, Ziyagökalp, Şahintepe, Şamlar, Başakşehir ve Kayabaşı mahallelerinde yaşayan gönül dostlarıma, şahsıma gösterdikleri itimat ve sevgilerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgili dostlar, 2008 yılında Sayın Baykal, bizleri DEV GENÇ veya ÖDP'li olduğumuz için değil, yok olmanın eşiğinde olan bir partiden aday olmamız halinde dahi, bir çok parti tabanından oy almayı başarabilen ve Türkiye rekoruyla şeçimler kazanabilen bir ekip olduğumuz için partisine davet etti.

Kendi rezilliklerini örtmeye çalıştılar.

2009 yerel seçimleri sonrası CHP merkez ve ilçe örgütünün kötü niyetli bağzı yöneticileri Başakşehir sokaklarında insanlara sürekli ; ''Kemal Aydın aday olsaydı belediyeyi kesin kazanmıştık.'' Diyerek kendi rezilliklerini örtmeye çalıştılar.

Ama her yalanın açığa çıkacağı bir an vardırya! onların yalanlarıda 16 ocak'ta çöktü. 2009'da ne tür oyun oynadılarsa şimdi de aynı oyunu tekrarladılar.

Halbuki ben 2009 yerel seçiminde dönen dolapların izlerini işaret eden 10 sayfalık bir bilgi notunu sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim. Aynı hataların tekrarlanmaması için; ''bakın ey parti yöneticileri geçen dönem bu hatalar nedeniyle parti çok zarar gördü, bu zamana kadar partinin daha fazla zarar görmemesi için suskunluğumu korudum fakat aynı hataların tekrarlanması halinde susmanın; hırsızlara, rüşvetçilere, onursuz ve ahlaksız siyasetçilere yardım etmek anlamı taşıyacağını kendilerine yeterince izah etmeye çalıştım...

Gel gör ki kime ne söylüyorum. Bizi dinleyenlerin vicdanı, ahlakı, vatana sadakati, partisine muhabbeti, var mı acaba ?

Sevgili dostlar, CHP genel merkezi adaylarını açıklayalı 3 gün oldu. Her ilçede birkaç aday adaylarından bir kişiyi aday olarak açıkladı, diğer aday adaylarına ise ne açıklama ne de bir bilgilendirme yaptı!

Şahsıma ve ekibime gönül vermiş insanlara mantıklı bir açıklama yapabilmek adına, bu işin sorumlusu olan başta Sayın Kılıçdaroğlu veya bir genel başkan yardımcısından tatmin edici bir açıklama bekledim ama 3 gün geçtiği halde 'tık' yok. Onların yerine aday yaptıkları kişinin taraftarları saygısız söylemlerine devam ediyorlar!..

CHP'ye gönül veren veya başka partilere gönül verdiği halde kurtuluşu CHP'de gören saf ve temiz yurttaşların şu soruları sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sormaya hakları olduğunu düşünüyorum. En azından benim buna hakkım olduğunu biliyorum.

Aydın, CHP Genel Başkanı'nı bu sorular ile bombaladı

1 - Ana muhalefet partisi CHP, her seçimde adaylarını neden 6 ay önce açıklamaz da son dakikaya bırakır?

2 - ''AKP ' li Bakanlar 'ın malvarlığına bak çeteyi görürsün!'' diyerek Başbakana yüklenirken, birileri de size genel başkan yardımcılarınız ve belediye başkan adaylarınızın mal varlıklarını açıklayın derse ne cevap verirsiniz?

3- Aday belirleme kurulu ve il başkanınızın yaptırdığı manipülasyonlu anketleri, yani aday olmasını arzu ettikleri kişilerden aldıkları telefon listesini arattırmak suretiyle düzenlenen anketlerin çakma olduğunu size ispatlarsak, bize ne cevap verirsiniz?

4 - Kemal Aydın'a ve temsil ettiği insanlara karşı yapılan itibarsızlaştırma çalışmalarının nedeni onların kurmaylarınızdan bazıları gibi akçeli işlerden anlamaması olabilir mi acaba?

5- Konumuna göre ilçe ve büyükşehir adaylıkları için; hava parası olarak bir rayiç bedel tespit edildi mi? Eğer edildiyse asgari bedel ne kadardır?

5- Partinizde liyakatli ve namuslu kişiler hava parası ödeyecek güçleri olmadığı için mi, seçilme ihtimali olan bölgelere aday olamıyor?

6- CHP' de kendi siciliniz gibi temiz sicile sahip kaç yöneticiniz var? İlan ettiğiniz adayların sicilleri sizinki ile örtüşüyor mu?

7- Kaç tane genel başkan yardımcınızın özel ofisleri var? Bu ofislere uğramadan aday olmak mümkün mü?

8 - Adaylık süreci bittikten sonra adaylıkları belirleme yetkisini verdiğiniz arkadaşlarınızın servet artışlarını ve kaynaklarını da araştıracak mısınız?

9 -AKP' ye yolsuzluklarla ilgili eleştiriler yağdırırken AKP'lilerle birlikte aynı rüşvet ve yolsuzluk davalarına adı karışmış insanları kendi imzanızla aday yapmış olursanız eğer, bu duruma nasıl bir açıklamada bulunursunuz?

10- Bir aday belirleme kriteriniz var mı? adayları yardımcılarınızın çakma raporlara göre mi yoksa gerçek tarafsız araştırmalara göre mi belirlediniz?

Sayın Genel Başkanım, yalan ve düzenbazlıklarla da olsa kurmaylarınız kendi tercihlerini bir şekilde size onaylatmış olabilir. İnsan bari bir telefon açacak; ''Sayın Aydın sizin gibi merkezde siyaset yapmış dürüst, namuslu , başarılı siyaset adamlarını partimize davet ettik ama ne yazık ki sizlerin onurunuzu parti yönetiminin kumpaslarına karşı koruyamadık. Biliyorum geçen sefer de size bu haksızlık yapıldı, sizi ve diğer aday adaylarını üzecek çirkin ve yakışıksız hareketlerde bulunuldu, pankartlarınızı kestirdiler, hakaretler ettiler il ve ilçe örgütü de bu olaylara seyirci kalarak, sizleri ötekileştirdi. Sizler ise yapılan bütün seviyesiz saldırılara karşı, efendiliğinizi ve kibarlığınızı elden bırakmadan bu arkadaşlarımıza cevap dahi vermediniz. CHP' yi korumaya çalıştınız bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Gelin bu olanları unutalım ve birlik çalışalım.'' Deme nezaketini gösterebilecek bir danışmana damı sahip değilsiniz?

Şahsıma ve ekibime inanmış binlerce insan olduğunu bildiğiniz halde bu insanların oyuna damı ihtiyaç duymuyorsunuz? Bizleri sizin köleleriniz olarak mı görüyorsunuz? İki seçimdir ahlak ve mantıktan yoksun işler yapılarak binlerce insanın u mutlarına kezzap dökeceksiniz bu uygulamaların sorumlusu olanlar bir telefon bari açarak gönül almaya tenezül etmeyecek kadar kibirli ve küstahca davranışlar aslında sizlerin seçim kazanmak ve iktidar olmak gibi bir derdinizin olmadığı anlamına gelmiyor mu?

Kimse aklından çıkarmasın, bir türlü kendisini, CHP kurmay heyetine beğendiremeyen Kemal Aydın'nın 10 yıl yönettiği Bahçeşehir Belediyesi hakkında tek bir soruşturma dahi olmamıştır. Bu nedenle şahsıma ve temsil ettiğim insanlara karşı yapılan bu saygısız uygulamaların açıklamasını yapacak kişi olan sayın Kemal Kılıçdaroğludan makul bir süre içerisinde bir randevu bekliyorum. Aksi durumda CHP'ye umudunu bağlamış namuslu yurttaşlar adına basınla CHP kurmay heyetinin bazı üyeleri tarafından yürütülen organize faaliyetleri deşifre edecek soruları paylaşacağımdan kimsenin şüphesi olmasın...

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

10 yıl önce