|

Aday olacağı söylentisi CHP'yi ayaklandırdı

Uşak'ta bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den aday gösterileceği söylentileri üzerine bir grup partili, tepkisini göstermek için otobüslerle Ankara'ya hareket etti.

Aa
00:00 - 20/12/2013 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 20/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Aday olacağı söylentisi CHP'yi ayaklandırdı
Aday olacağı söylentisi CHP'yi ayaklandırdı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 6 aday adayı ve partililer, Zübeyde Hanım Caddesi Uşak Bir Eylül Stadyum'u önünde toplandı. Yılmaz, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, bir süredir Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın CHP'den aday olacağı söylentilerinin olduğunu anımsattı. Ali Erdoğan'ın CHP'den aday olmak için girişimlerde bulunduğunu bildiklerini, genel merkezdekilerin de mevcut başkan hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı kanaatine vardıklarını iddia etti. Yılmaz, "Ali Erdoğan'ın çok sayıda yolsuzluk dosyası, ağır ceza mahkemesinde, İzmir Özel Yetkili Mahkemesi'nde ve Yargıtay'da davaları var. Biz yaklaşık 3 ay önce yeşil alanı imara açtığı için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi. Ali Erdoğan'ın CHP'ye yakışan bir isim olmadığını ve aday gösterilmesi halinde CHP'lilerin oy vereceğini sanmadığını ifade eden Yılmaz, mevcut başkanın aday gösterilmesi durumunda sandığa da gitmeyeceklerini açıkladı.

"Hayatım da ilk defa CHP'ye oy vermeyeceğim"

Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen de kendilerine destek vermek için çeşitli il örgütlerinin Ankara'ya gideceğini belirtti. Bilen, Erdoğan'ın aday gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, 'Ali Erdoğan'ın ne MHP tabanından, ne CHP tabanından hedeflediği oyları alması söz konusu olamaz. Ben kendi adıma CHP'nin böyle bir karar vermesiyle hayatımda ilk defa CHP'ye oy vermeyeceğim. CHP'nin tabanı da bu refleksi gösterir mutlaka" diye konuştu. Konuşmaların ardından partililer, otobüslerle Ankara'ya doğru hareket etti.

10 yıl önce