|

'Adım pusulaya küçük yazıldı' itirazı

Yerel seçimlere Adıyaman'da bağımsız aday olarak katılan Ali Atıcı, "oy pusulasına isminin ve unvanının küçük puntolarla yazıldığı" gerekçesiyle YSK'ya başvurdu ve seçimin iptal edilmesini istedi.

Aa
00:00 - 9/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:31 - 9/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Adım pusulaya küçük yazıldı' itirazı
'Adım pusulaya küçük yazıldı' itirazı

Adıyaman Belediye Başkanlığı için 30 Mart'taki seçimlere tek bağımsız aday olarak giren Atıcı, seçimlerde 99 oy aldı.

Seçmenlerinin uyarısı üzerine oy pusulasında isminin ve unvanının küçük puntolarla yazıldığını fark eden Atıcı, YSK'ya "isminin ve unvanının küçük yazıldığı, dolayısıyla oy pusulalarının haksız rekabete yol açtığı" iddiasıyla itirazda bulundu.

Atıcı gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Oy pusulasında ismimin ve unvanımın küçük puntolarla yazılması rekabet usulüne aykırıdır. Seçmende yanlış intibah uyandırmaktadır. Bu sebeple İl Seçim Kurulu'na itiraz da ettim. İl Seçim Kurulu'na yaptığım itiraz YSK'ya itiraz yolu açık olmak şartıyla reddedildi. Ben de Adıyaman Adliyesine gelerek YSK'ya seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulundum. Bu süreçten sonra her şey YSK'nın vicdanına kalmıştır. Ben Türk adaletine ve hukukuna inanıyorum bu seçimler iptal olabilir. Seçimlerde 99 oy aldım eğer seçimler iptal olup tekrar yapılırsa ben inanıyorum ki daha fazla oy alacağım."

10 yıl önce