|

AK Parti 4 büyük ilde 'seçim' yaptı!

Mart ayındaki yerel seçimleri öncesi teşkilatların adaylarla ilgili eğilimlerini ölçen AK Parti, 16 büyük şehirde temayül yoklaması yapıyor. Bugün Adana, Ankara, Antalya ve Eskişehir'de yapılan seçimlere genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri de gözetmen olarak katıldı. Oy kullanan teşkilat mensupları forumlardaki, "mevcut başkanı yeniden aday gösterelim mi?" sorusuna da yanıt verdi.

Yenisafak.com.tr / AA / İHA
00:00 - 26/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:06 - 26/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti 4 büyük ilde 'seçim' yaptı!
AK Parti 4 büyük ilde 'seçim' yaptı!

AK Parti'de, yerel seçimlerde il ve ilçelerde aday gösterilecek belediye başkanlarını belirleyecek en önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamalarına başlandı. Bugün Adana, Ankara, Antalya ve Eskişehir'de yapılan yoklamalar sona erdi. Yarın ise; Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun'da temayül yoklamaları yapılacak.

'Belirleyici bir kriter değil'

AK Parti Ankara İl Başkanlığının, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları aday adayları temayül yoklaması, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Ankara'daki temayül yoklamalarına genel merkez adına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Temayül yoklama sonuçları, aday belirleme kriterlerinden sadece bir tanesi, belirleyici tek kriter değil" dedi.

Özel bir komisyon Erdoğan'a sunacak

AK Parti Antalya Teşkilatında 19 ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmesi için gerçekleştirildiği temayül yoklaması da Kepez Arena'da yapıldı. Yoklamaya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise " Sayımlar ve sonuçlar üst kurula sunulacak. Ankara'da özel bir komisyon sonuçları değerlendirip rapor halinde Başbakana sunulacak" dedi.

'Seçimi alacak aday adayları ön plana çıkmalı'

Eskişehir'de bir düğün salonunda yapılan temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "İllerimizde temayül yoklamaları yapmak ve teşkilatımızın görüşlerini almak da bunlardan bir tanesi. Tabii burada hem onlardan ricamız hem de Sayın Genel Başkanımızın bir anlamda talimatı, mutlaka seçimi alabilecek, mümkünse de en yüksek oyla alabilecek aday adaylarımızı ön plana çıkarmaları ve adayımız kesinleştikten sonra da onun arkasında hepimizin kenetlenerek birlikte çalışması. Ümit ediyorum ki, buradaki bu temayül sonuçları Eskişehir'imiz, ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirecek ve teşkilatımız en iyi, seçim kazanabileceğimiz ve en yüksek oyla kazanabileceğimiz adaylarımızı bize gösterecektir."

"Aday olmayanları da göreceğiz"

Ak Parti, Adana'daki belediye başkan aday adaylarıyla temayül yoklamasını Yüreğir Serinevler Kapalı Spor salonunda gerçekleştirdi. Temayül yoklamasının Adana ayağına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yaptığı konuşmada önümüzdeki Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi teşkilatın adaylara eğilimini ve yaklaşımını öğrenmek üzere böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Teşkilatları önemsediklerinin altını çizerek teşkilatlarının varlık sebepleri olduğunu da ifade eden Erdem, 'Bugünkü seçimde daha önceki seçimlerde olduğu gibi adaylarımızı genel merkez yoklamasıyla yapıyoruz. Ama genel merkez yoklamasıyla yapmış olmamıza rağmen teşkilatımızın da adaylara yaklaşımını, belediye başkanlarımıza yaklaşımını görmek istiyoruz. Bugün inşallah Adana'da belediye başkanlığı yapan belediye başkanlarımızı da ve adaylığı düşünen ya da düşünmeyen arkadaşlarımızın isimlerini ve onların size teşkilat olarak yaklaşımınızı genel merkeze götüreceğiz' şeklinde konuştu.

Mecut başkan yeniden aday gösterilsin mi?

Partililerin kanaatlerini belirtecekleri anket formlarında, belediye başkanının belediyecilik hizmetleri, halkla ilişkileri, teşkilatla ilişkileri, partiyi temsil yeteneği bakımından değerlendirmeleri istenirken, mevcut belediye başkanı AK Partili ise yeniden aday gösterilip gösterilmemesi de soruluyor.


10 yıl önce
default-profile-img