|

AK Parti aday göstermeyince Saadet aday gösterdi

AK Parti''den istifa eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Saadet Partisi''nden (SP) Bingöl Belediye Başkan adayı oldu.

İha
00:00 - 6/12/2013 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 6/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti aday göstermeyince Saadet aday gösterdi
AK Parti aday göstermeyince Saadet aday gösterdi

AK Parti''nin Bingöl'de belediye başkan adayı olarak Yücel Barakkazi'yi göstermesi üzerine önceki gün partisinden istifa eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, bugün düzenlenen törenle SP''ye katıldı. SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez''in katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Atalay, halkın kararıyla SP''ye geçtiğini söyledi. Başkanlık süreci boyunca taahhüt ettiklerini yüzde 90 oranında tamamladığını kaydeden Atalay, "Niçin Saadet Partisi''nden aday oldum, buraya nasıl geldik, kısaca bunu özetlemek istiyorum. Ben 2009 yılında belediye başkanı seçildim. Ve 5 sene boyunca aday olduğum zaman sizlere bazı taahhütlerde bulunmuştum, onlardan bulun fotokopi ile çoğaltın ve önünüze koyun bir bakın. Oraya baktığınız zaman Allah''ın izniyle yüzde 90 bir gerçekleşme göreceksiniz, biz neyi söz verdiysek onu yaptık. Bu taahhütlerle sizlere geldim dedim ki yeniden hizmete talibim. Tabi kendileri paraşütle gelen bazı insanlar, yeni paraşütçüleri bu memlekete getirmek suretiyle Bingöl halkını bir yığından ibaret gördüler. Haşa Bingöl halkı hiçbir zaman yığın değildir. Bingöl halkı Kenan Evren''in cuntasına karşı dimdik ayakta durarak Türkiye''nin en yüksek hayır oyunu verdi. Ve yine Bingöl halkı bütün siyasi seçimlerde dayatmalara karşı her türlü tavrını mertçe, delikanlıca ortaya koydu ve Türkiye''de ses getirdi. Bütün referandumlarda, bütün seçimlerde Bingöl tavrını haktan yana, adaletten yana koydu" dedi.

"BİNGÖL HALKI SAADET''TEN ADAY OLMAMI İSTEDİ"

AK Parti''den aday gösterilmemesinin ardından halkla istişare içerisinde olduğunu ifade eden Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aday olmadığımı öğrendiğim andan itibaren bana bu süreçte dualarıyla, gözyaşlarıyla destek olan bu hemşehrilerim ne derse bende onu aynen yapacağım dedim. Herkes bu zulme rıza göstermek de zulümdür dediler. Bu Bingöl''e yapılmış bir haksızlıktır dediler, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır dediler. Ve yürü biz de, halkımız da herkes seninle beraberdir dediler. Hakka, hukuka ezelden beri riayet eden bir parti var bu memlekette, bu ülkede, Saadet Partisi''nden aday ol dediler. Bende bunu halkımla paylaşınca, halkımın da büyük oranda talebi bu yönde olunca talebimi olumlu yönde ilettim ve cuma günü hayırlı gündür cuma namazından sonra hayırlı bir başlangıç yapalım, hayırlı işlerde acele ediniz ölçüsüne riayet edelim diye buraya geldik ve buradan adaylığımızı sizlere ilan ediyoruz. Şu Bingöl''de devam eden hizmet sürecini kesintiye uğratmasınlar.''

"CUNTAYA HAYIR DİYEN TEK İL BİNGÖL"

Atalay''ın ardından bir konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 12 Eylül referandumuna Türkiye''nin yüzde 90''ının evet oyu verdiğini, direniş gösteren, cuntaya hayır diyen tek vilayetin Bingöl olduğunu söyledi. 54. hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan''ın 1994 yılında Bingöl''de yaptığı konuşmaya değinen Bitmez, "Bundan tam 20 yıl önce Türkiye''nin 54. hükümetinin Başbakanı milli görüş hareketinin lideri Profesör Doktor Necmettin Erbakan, 1994 yılında Bingöl''deki seçim mitinginde yapmış olduğu konuşmasında ilkokullardaki Andımız söyleminde ırkçı, ayrıştıran ifadelerin ülkemize fayda sağlamadığını, kardeşlik söylemlerinin ifade edilmesini söylediği için siyasi hayatından yasaklanmıştır. Hapse girmiştir ve o şekliyle siyasetini sürdürmüştür. Bingöl''ün üçüncü bir noktası, her daim Milli Görüş partilerine en yüksek oyu veren il olmuştur'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından SP Genel Başkan Yardımcısı Bitmez, partisine katılan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay''a rozet taktı.

10 yıl önce