|

AK Parti Diyarbakır mitinginde bir ilk!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart Perşembe günü Diyarbakır'da gerçekleştireceği miting öncesinde kentte büyük hazırlıklar sürüyor. Miting ilklere sahne olacak.

Aa
00:00 - 25/03/2014 Salı
Güncelleme: 17:49 - 25/03/2014 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Diyarbakır mitinginde bir ilk!
AK Parti Diyarbakır mitinginde bir ilk!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mart Perşembe günü İstasyon Meydanında Diyarbakırlılarla buluşacak.

Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimleri öncesinde halkla bir araya geleceği miting için kentte hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

3 DİLDE AFİŞLER HAZIRLANDI

Kürtçe ve Türkçe ve Zazaca afiş, broşürler, yerel gazetelere 3 dilde,"Çözüm sürecinin mimarı, kardeşliğin teminatı sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da, tüm halkımız davetlidir" yazılı ilan, yerel yayın yapan televizyonlara ve radyolara verilen reklamlarla başbakanın Diyarbakır'a geleceği duyurulurken, mahalle mahalle dolaşan araçlardan yapılan 3 dilde anonslarla vatandaşlar mitinge davet ediliyor.

ERDOĞAN'A KARŞILAMA ŞÖLENİ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, başbakanı karşılamaya hazırlanan kentte yürütülen hazırlıklara ilişkin AA muhabirine, Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'da ciddi bir kitleyle karşılamaya hazırlandıklarını belirterek, Diyarbakırlıların AK Parti teşkilatlarından önce başbakanın kente geleceğini duymuş gibi bu ziyareti heyecanla beklediklerini söyledi.

İLK KEZ OY KULLANACAK 60 BİN KİŞİYE ÖZEL MEKTUP

Başbakana Diyarbakır'ın iyi bir ev sahipliği yapacaklarına inandıklarını ifade eden Altaç, mitinge ilişkin şöyle dedi:

"Başbakanımızın Diyarbakır'da yapacağı mitingi için yaklaşık 100 bin vatandaşın adresine mektup gönderdik. Bunlardan 60 bini Diyrabakır'da ilk kez oy kullanacak gençler. Bu gençlerimize başbakanımızın imzası ile geçmiş dönemin değerlendirildiği geleceğe ilişkin amaçların anlatıldığı mektup gönderildi. İçerisinde il teşkilatımızın adına düzenlenmiş 27 Mart'ta Diyarbakır'da düzenlenecek mitinge katılımla ilgili davet içeren bir not da yer aldı. 40 bin parti üyemize ise mitinge davet mektubu gönderdik.100 bine yakın bizde kayıtlı partili kardeşlerimize telefon mesajı gönderdik.

İSTANBUL'DAN ARAYIP MİTİNG SAATİNİ SORUYORLAR

Altaç, başbakanın Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin sadece kentte değil tüm bölgede heyecan ve sinerji oluşturduğunu vurgulayarak, bölge halkının merakla başbakanı beklemesinin yanı sıra İstanbul'dan da vatandaşların arayarak mitingin saatini sorduklarını uçak saatlerini araştırdıklarını kaydetti.

TÜM SEÇİMLERİN OY REKORU KIRILACAK

"Türkiye'de ekonomik ve siyasal istikrarın oluşmasıyla bunu sağlayan kişinin başbakan olduğunu halkımız görüyor" diyen Altaç, vatandaşların bu nedenle başbakanı ciddi manada sahiplendiğini dile getirdi.

Altaç, AK Parti'nin Türkiye'de sivil irade ve sivil siyaseti hakim kılmak için yola çıktığına işaret ederek, "Bu 6'ncı seçimde inanıyorum ki tüm seçimlerin oy rekorunu kırarak bu süreci tamamlamış olacağız. Bu da vatandaşın bizden beklentilerini ne kadar karşıladığımızın göstergesi olacak. O nedenle iyi bir kitleyle başbakanımızı burada karşılayacağız" diye konuştu.

10 yıl önce