|

AK Parti filmleri senaryo değil gerçek

AK Parti'nin yerel seçimler için hazırladığı 'ben lafa değil icraata bakarım' konseptli reklam filmleri büyük beğeni topladı. Yaklaşık bir haftadır televizyonlarda yayınlanan ve toplumun her kesiminden insanları kapsayacak şekilde hazırlanan filmlerde vatandaşlar rol aldı. Her biri ayrı hayat hikayelerinden oluşan 14 ayrı reklam filmi, video paylaşım siteleri ve sosyal medyada da yoğun bir şekilde paylaşılıyor.

Yavuz Yaman / yenisafak.com.tr / SEÇİM 2014
00:00 - 6/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:19 - 6/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti filmleri senaryo değil gerçek
AK Parti filmleri senaryo değil gerçek

Ak Parti'nin yerel seçimler için hazırladığı 'ben lafa değil icraata bakarım' konseptli reklam filmleri büyük beğeni topladı. Yaklaşık bir haftadır televizyonlarda yayınlanan ve toplumun her kesiminden insanları kapsayacak şekilde hazırlanan filmler seçim vaatleri anlayışını da değiştirmiş durumda.

Senaryo değil gerçek

12 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'nin reklam filmleri, bir senaryodan yola çıkarak değil de icraatlar üzerinden kurgulandı. Oyuncular ise filmlerin konusuna göre uygun vatandaşlardan seçildi. Çekimlerine Ocak ayında başlanılan filmler için Türkiye'nin birçok iline gidildi. Televizyonlarda yayınlanmaya başlayan 45 saniyelik filmlerim 20 saniyelik kısaltılmışları da hazırlandı.

Hikayeler çok çarpıcı

Bitlis'teki Kuskunkıran Tüneli'nde çekilen reklam filminde, temeli 2004 yılında atılan ve 2012 yılında da hizmete giren Bitlis ile Van arasındaki Kuskunkıran Tüneli'ni kullanan kamyon şoförünün tünelden önce yaşadıklarını anlatıyor. Diğer bir filmde ise başörtüsü yasağından dolayı yurt dışında tıp okuyan, 2013'teki düzenlemeden sonra Türkiye'ye dönerek hizmet etmeye başlayan doktorun 'Ben başörtü yasağını kaldırana bakarım' mesajını veriyor. Kayseri'de oturan ve memur maaşıyla ev alan bir çift ise 'Arkadaş kim ne derse desin, ben bizi ev sahibi yapana bakarım' mesajı veriyor. Başka bir filmde ise Konya'da oturan ve Ankara'da üniversite okuyan genç kız, yurt ya da evde kalmak yerine Yüksek Hızlı Tren sayesinde evine gidip geldiğini anlatıyor.


10 yıl önce