|

AK Parti İstanbul'u kimle kazanır?

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen ve SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı konusunda ortak noktada buluştu: AK Parti İstabul'da Kadir Topbaş'la kazanır. Bayrakçı, "Topbaş Başbakan'ın, kendisi hariç, kimi aday yaparsa yapsın hepsinden 5-6 puan fazla alabilecek bir adaydır." açıklamasıyla programa damgasını vurdu.

.
00:00 - 2/08/2013 Cuma
Güncelleme: 16:09 - 2/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul'u kimle kazanır?
AK Parti İstanbul'u kimle kazanır?

A Haber'de yayınlanan Gazeteci Sevilay Yükselir'in moderatörlüğünü üstlendiği % 100 Siyaset programında yerel seçimler öncesi partilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları değerlendirildi.

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı olacağı konuşulan Mustafa Sarıgül'ün ve şu anki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın şansını değerlendirdi.

Şen şöyle konuştu; "Sarıgül'ün Gezi olayları öncesi kadar şansı yok. Hiç mi yok var; Nerde? Eğer İstanbullu seçmenin önüne AK Parti, Urfa'da şöyle demişlerdi ya 'ceket assak olur' bu hatayı İstanbul'da yapmaya kalkarlarsa Sarıgül AK Parti'ye o ceketi giydirir. Vatandaşın 'bu adamı da nereden buldunuz?' diyeceği bir adam getirirsen oraya Sarıgül o zaman net kazanır."

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı ise "AK Parti'nin İstanbul adayıyla ilgili Mustafa Şen'in söylediklerine katılıyorum. Biraz da alanını daraltarak katılıyorum. 3 ay önce bu soruyu bana sorsaydınız ben Kadir Topbaş'ın İstanbul'da ciddi bir güç olduğunu bilmiyordum. Derdim ki, 'valla AK Parti kimi koyarsa koysun iyi bir oy alır, 40'ların üstüne çıkar.' Fakat son 2-3 aydır yaptığımız araştırmalarda gördüm ki Kadir Topbaş İstanbul'da AK Parti'nin aday olarak göstermesi halinde, Başbakan'ın kendisi hariç kimi aday yaparsa yapsın hepsinden 5-6 puan fazla alabilecek bir adaydır. Eğer AK Parti bu konuda hoyratlık yaparsa çok net bir bulgumu söylüyorum ama Başbakan çok anketlere bakarak hareket eden bir Başbakan, bu konuda Türkiye'nin gördüğü en ilginç Başbakan. Bu sonuçları görüp aklında olmasa bile o 6 puana ihtiyaç duyuyorsa Kadir Topbaş'ı aday yapmak durumunda kalabilir diye düşünüyorum. Ama ben buna rağmen başkasını aday yaparım deyip gene seçimi alabilir başka. Kıl payı da alabilir. Alamaz diye bir iddiam yok ama Kadir Topbaş 6 puan fazla alır herkesten."

Sözü alan Şen ise İstanbul'daki 6 puanın önemine değinerek 'İstanbul'daki 6 puan Türkiye'deki 1 puandır' dedi.

11 yıl önce