|

AK Parti yüzde 50'yi aştı CHP yerinde sayıyor

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptırdıkları son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı

Fazlı Şahan
00:00 - 25/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:57 - 24/09/2013 Salı
Yeni Şafak
AK Parti yüzde 50'yi aştı CHP yerinde sayıyor
AK Parti yüzde 50'yi aştı CHP yerinde sayıyor

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında yerel seçim gündemiyle toplandı. MYK üyeleri 30 büyükşehirdeki oy oranları ve öne çıkan adayların aldığı destek masaya yatırıldı. MYK'da ANAR'ın 6-12 Eylül tarihleri arasında yaptığı kamuoyu araştırması da paylaşıldı. Ankete göre bu pazar seçim olsa AK Parti yüzde 50.6, CHP yüzde 24.1, MHP yüzde 14.3, BDP ise yüzde 7.1 oy alacak.

ŞİDDETE İNCE AYAR

MYK'da olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisi de ele alındı. Toplantıda 'Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nda yapılacak değişiklikler analiz edildi. Başbakan Erdoğan'ın, toplantıda 'Gerekli düzenlemeleri hemen çıkartalım' talimatı verdiği, statlarda özel güvenliğin yerine 'koruma memurları'nın almasını içeren düzenlemenin Meclis açılır açılmaz gündeme getirileceği öğrenildi. Demokratikleşme paketi ve Suriye'nin de toplantıda ele alındığı öğrenildi. Toplantının ardından soruları cevaplayan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, DHKP-C'nin Ankara'da düzenlediği saldırının ardından muhalefetin yönelttiği eleştirileretepki göstererek 'geçmiş olsun demelerini beklerdik' dedi.

TEMSİLCİ DEĞİLLER

Çelik Demokratikleşme Paketi'ne BDP'den yöneltilen eleştirilere ise şöyle cevap verdi: 'Paketi demokratik yöntemlerle hazırlıyoruz PKK şöyle yaparsa BDP şöyle derse... Biz vatandaşlarımızın kültürel haklarını verme konusunda temsilcisi olarak PKK'yı görmedik. 'PKK bastırdı yapıldı, 'İmralı istedi yapıldı' açıklamaları iftiradır.'


11 yıl önce