|

AK Parti'de "aday gösterilmedim" istifası

AK Parti Kemer Belediye başkan aday adayları Hasan Şeker, Bedri Yalçın ve Turan Anatürk, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras'ın Kemer Belediye Başkan gösterilmesi üzerine istifa etti.

Dha
00:00 - 20/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:58 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti'de "aday gösterilmedim" istifası
AK Parti'de "aday gösterilmedim" istifası

Kemer'de, Ak Parti'nin belediye başkan adayı olarak Yusuf Üras'ın açıklanmasının ardından aday adayları Hasan Şeker, Bedri Yalçın ile Tuhan Anatürk, Ak Parti Kemer İlçe Başkanlığına gelerek, istifa dilekçelerini İlçe Başkanı Ferruh Derin'e sundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bedri Yalçın, Başkan Ferruh Derin'e, basın mensuplarına birlikte poz vermeyi teklif ettiklerini ancak teklifinin kabul edilmediğini söyledi.

'11 YILLIK EMEĞİMİZ VAR'

Fotoğraf çektirmeyi bile kabul etmeyen zihniyetin Ak Parti'yi yaraladığı belirten Yalçın, "Başkanımıza, 'birlikte fotoğraf çekinelim' dedim. Ak Parti'de 11 yıllık bir emeğimiz var. Bizimle bir fotoğraf çektirmeyi gerek görmeyen ilçe başkanını kamuoyuna havale ediyorum ve kınıyorum" dedi. Hasan Şeker ve Turan Anatürk ise açıklama yapmadı.

'DESTEK SÖZÜ VERMİŞLERDİ'

İstifaları değerlendiren İlçe Başkanı Ferruh Derin ise ''Aday adaylarımız, kim aday seçilirse desteklemeye hazır olduklarını söylemişlerdi. Belediye Başkan adayımızın açıklanmasının ardından kendi aralarında toplantılar yapmaya başladıklarını duyduk. İstifa etmelerini halkın takdirine bırakıyoruz. Demek ki söylediklerinde samimi değillermiş. İstifa etmeleri kendilerinin takdiridir. Yolları açık olsun. Bizden müsaade istediler ve biz de müsaade verdik" diye konuştu.

10 yıl önce