|

AK Parti'de ikisi başörtülü 4 kadın aday

13 büyükşehirdeki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti, 4 yerleşim yerinde seçim yarışına kadın adaylar ile girecek. İkisi Ankara'dan, Konya ve Eskişehir ilçelerinden aday gösterilen kadın adaylarından ikisi başörtülü. AK Parti'nin kadın aday sayısı 7'ye yükseldi.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 16:24 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
AK Parti'de ikisi başörtülü 4 kadın aday
AK Parti'de ikisi başörtülü 4 kadın aday

Bugün 13 büyükşehirdeki ilçe adaylarını açıklayan AK Parti, Ankara'da iki, Konya ve Eskişehir'de birer olmak üzere 4 ilçede kadın belediye başkan adayı gösterdi. AK Parti'nin Türkiye genelinde aday gösterdiği kadın aday sayısı 7'ye yükseldi.

Ayşe Başkan ile yeniden

Kadın adaylardan Ayşe Güney, halen Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinin mevcut belediye başkanı ve AK Parti bu dönemde de kendisini tercih etti.

350 bin nüfuslu Meram'a kadın eli

AK Parti, Konya'nın Meram ilçesinden ise Fatma Toru'yu aday gösterdi. 350 nüfuslu Meram'ı yönetmeye talip olan Toru, aday adaylık sürecinde başörtülü olmasıyla ön plana çıktı. 18 yıllık belediye geçmiş olan Toru, 3 yıl Konya Büyükşehir Belediyesi'nde 15 yıl da Meram Belediyesi'nde Harita Kadastro Mühendisi olarak çalıştı.

Güdül'ün kurucu ilçe başkanı

İktidar partisinin bir diğer başörtülü adayı ise Havva Yıldırım. Ankara'nın Güdül ilçesinden aday gösterilen Yıldırım, belediye başkanı olabilmek için il genel meclisi üyeliğinden istifa etti. Erdoğan'ı davetiyle 2001'de AK Parti'ye katılan Yıldırım, AK Parti'nin Güdül'deki kurucu ilçe başkanı aynı zamanda.

Kalecik'te ikinci defa Filiz Ulusoy

Ankara'nın Kalecik ilçesinden aday gösterilen Filiz Ulusoy 2009 yılında da AK Parti'nin adayıydı. AK Parti 2009 seçimlerinde, Kalecik'te Filiz Ulusoy ile yüzde 26 oy almış ve yüzde 33 oy alan CHP'nin arkasından ikinci parti olmuştu.

Şahin, Yemişçi ve Sözen de var

AK Parti daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi aday göstermişti. AK Parti, İstanbul'un Maltepe ilçesinde ise eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili olan AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen'i aday gösterdi.

Öte yandan başörtülü gazeteci Zeynep Karaca'nın da Çorum Alaca'dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

10 yıl önce