|

AK Parti'den aday olmanın 7 kriteri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde AK Parti'nin aday göstermek için aradığı kriterleri açıkladı. Türel, "öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarının olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir" dedi.

Yunus Göksu
00:00 - 28/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:39 - 28/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti'den aday olmanın 7 kriteri
AK Parti'den aday olmanın 7 kriteri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, AK Parti'nin aday göstermek için aradığı kriterleri açıkladı. AK Parti'de bu sürecin 7 aşamadan oluştuğunu söyleyen Türel, adaylık tespitlerinin bu yönde yapıldığını söyledi.

İlk kriterin 'halk nezdinde itibar' olduğunu belirten Türel, halk nezdindeki itibarının ölçümünü bilimsel anketlerle yapıldığını söyledi. Birçok vilayette yapacağız.

Temayül yoklamaları

Temayül yoklamalarının 7 aşamalı kriterlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Türel, "teşkilatlarımızda temayül yoklaması yapıyoruz. Burada şöyle bir yanlış algı oluşuyor; sonuçları açıkladığımızda sanki oradan birinci çıkan arkadaşımız kendinde belediye başkan adaylığı hakkı görür gibi kendisini algılıyor. Halbuki hiç böyle bir şey yok. Orada sonuncu çıkmış arkadaşımız da belediye başkan adayı olabilir" dedi.

Koordinatör raporları

Aday Tespit çalışmaları kapsamında Türkiye'yi 12 Bölgeye böldüklerini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, bölge Koordinatörlerinin zaman zaman teşkilatların da haberi olmadan yapılan raporlama neticesinin aday adaylığı sürecinde etken faktör olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin kanaati

Kendisi başkanlığında bir heyet tarafından hazırlanan değerlendirme raporunun MYK'ya arz edildiğini söyleyen Türel, Milletvekillerinin kanaatlerinin de bir rapora dönüştürülüp MKYK'ya arz edildiğini söyledi.

Son karar Başbakan'ın

Bütün bu değerlendirmelerin sonucunda hazırlanan raporun son olarak Başbakan'a sunulduğunu söyleyen Türel, "değerlendirmeler Başbakanımızın tasvibine sunulur. Sayın Başbakanımız onaylar veya onaylamaz. Ama sayın Başbakanımızın tasvibiyle karar kesinlemiş olur" dedi.

İlk kriterlerinin 'halk nezdinde itibar' olduğunu yineleyen Türel,"bizim kriterlerimiz öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarımızın olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir" dedi.


11 yıl önce
default-profile-img