|

AK Parti'den adaylık için istifa edenin dönüşü yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin aday adaylığı süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde aday adaylığı ve adaylık için teşkilatlardaki görevlerinden istifa edecek olan partilileri uyardı: "Aday adaylığı için istifa gerektiğinden, aday gösterilemeyen arkadaşlarımızın geri dönmesi de mümkün değildir."Mustafa Şentop, teşkilat mensuplarının şanslarını denemek için istifa edip aday olmalarının boşuna olacağını söyleyerek, "boşuna istifa etmeyin" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim2014
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 23/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti'den adaylık için istifa edenin dönüşü yok
AK Parti'den adaylık için istifa edenin dönüşü yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Twitter hesabından adaylık için istifa etmeyi düşünen partililerine yönelik mesaj yayınladı.


Şentop, aday adaylığı sürecinde bir değişiklik olmayacağının altını çizerek, "Arkadaşlarımızdan yoğun bir şekilde, aday adaylığı başvuruları, başvuru süreleri ve şekli ile alakalı sorular gelmektedir. Daha önce Seçim İşleri Başkanlığı olarak İl Başkanlıklarımıza, aday adaylığı işlemleri ile alakalı bir MYK Kararı göndermiştik. MYK kararında belirtilen usul, şekil, süre ve şartlar aynen geçerlidir. Bir MYK Kararının değişmesi ancak başka bir MYK kararı ile olur. Eğer usul, süre ve şartlarda değişiklik olursa, bunu en kısa zamanda teşkilatlarımıza bildiririz. Bu bakımdan, göndermiş olduğumuz MYK kararındaki hususların aynen geçerli olduğunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim" dedi.

İstifaların dönüşü yok

Şentop şöyle devam etti; "Özellikle, bize intikal eden, "aday adayı olmak için istifa gerekmiyor" şeklindeki kanaatin yanlış olduğunu belirteyim. Aday adaylığı başvurusu yapabilmek için istifa şarttır. İstifa etmeyen kişinin aday adaylığı kabul edilmez. Nitekim başvuru formunda da istifası gerekenlerin istifalarının talep edildiği belirtilmektedir. Teşkilat mensuplarımızın adaylığı konusunda da karmaşık bir durum yoktur.

Biz teşkilatlarda istifalar sebebiyle gereksiz boşalmalar olmasını istemiyoruz. Sadece şansını denemek için aday adayı olunmaz. Aday adaylığı için istifa gerektiğinden, aday gösterilemeyen arkadaşlarımızın geri dönmesi de mümkün değildir. Bu bakımdan, istişareler neticesinde adaylığı mümkün gözüken arkadaşlarımızın istifa etmesi doğru olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız mevcut.


10 yıl önce