|

AK Parti'den dev İstanbul mitingi

Bugüne kadar mitinglerini Kazlıçeşme'de gerçekleştiren AK Parti, bugün yapacağı "Yeniden Milli İrade Mitingi" başlıklı İstanbul mitingi için denize dolgu yapılarak inşa edilen Yenikapı Meydanı'nı seçti. Ak Parti'nin bugünkü mitingine rekor katılımcı bekleniyor.

.
00:00 - 23/03/2014 Pazar
Güncelleme: 14:10 - 23/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti'den dev İstanbul mitingi
AK Parti'den dev İstanbul mitingi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, "Tarihi bir gün yaşanacak. 1 milyondan fazla kişinin buraya gelmesini bekliyoruz. Bu anı bir daha yaşama şansı yok. Bu açıdan tarihi bir fotoğrafa tanıklık edeceğiz" dedi.

Mitingde "milli irade" vurgusu yapılacak

"Milli irade" vurgusunun yapıldığı bir seçim dönemi yaşandığını aktaran Babuşcu, şunları kaydetti:

"Yeniden milli irade vurgusu yapacağımız bir miting olacak. Bu seçim, kurtuluş mücadelesi dediğimiz bir seçim. Sayın Başbakanımız buradan, hem AK Parti karşıtlığında cephe oluşturanlara bir şeyler söyleyecektir hem de Türkiye'nin son dönemde güçlenen dünyadaki konumu anlamında, Balkanlar, Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlere mesajlar verecektir. Çünkü bu mitingden onların da mazlum milletlerin de beklentisi var. Bu yönüyle de önemli bir miting. Yarın, yeni Yenikapı, yeni Türkiye ve yeni meydandan bir miting olacak. Her şeyiyle yeni bir miting olacak. İstanbulluların, sayın Başbakanımıza oluşturulan şer cephesine karşı bir kez daha, 'Hayır. Biz Başbakanımızın arkasındayız' haykırışını çok daha net bir şekilde ortaya koyacağı bir miting olacaktır."

Yenikapı Meydanı'ndaki ilk miting

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kente büyük bir meydan kazandırmak için "Yenikapı Meydan Düzenlemesi" çalışması kapsamında deniz doldurularak yapılan yaklaşık 1 milyon kişi kapasiteli alan, ilk defa yarın yapılacak AK Parti mitingine ev sahipliği yapacak.

Yenikapı Meydanı'nda miting için yoğun çalışma devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını yapması için yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında, AK Parti'nin sembolü ampulün bulunduğu ve üzerinde "AK belediyeler mutlu insanlar" yazan dev pankartın ve dev ekranın bulunduğu bir platform oluşturuldu.

Alanın değişik yerlerine, Mustafa Kemal Atatürk, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 39 ilçe belediye başkan adayının posterleri asıldı.

Ayrıca, alana gelen yollar ve alan AK Parti flamalarıyla donatıldı.

10 yıl önce