|

AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti'den seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklama geldi

.
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 21:08 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti'den ilk açıklama
AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop seçim sonuçları ile ilgili açıklamada bulundu. Şentop sonuçların kesin sonuç olmadığına vurgu yaptı.

Şentop, "İstanbul'da AK Parti yüzde 49.2, CHP yüzde 39.8, Ankara'da ise Ak Parti yüzde 46 üzeri, CHP ise yüzde 39 gözüküyor" dedi.

Şentop konuşmasını şöyle sürdürdü: Bizim çalışmamız var. 194 bin küsur sandıkta bizim 4 görevlimiz var. Bunun dışında teşkilatlarımızın kurduğu ekipler var. Sandık sonuçlarının tutanakların yansıtılması. Bu önemli. Herkes sandıktaki doğru yansıtılsın diye uğraşsın. Bu açıdan görevli arkadaşlarımız var. İkinci husus sonuçların elde edilmesi Bu konuda da çalışma yaptık. Görevli arkadaşlarımızın bir kısmı partimize sonuçları en güvenli şekilde aktarması için eğitimden geçirdik. Ayrı yazılım hazırlattık. Bina sorumlusu arkadaşlarımız bu verileri bize ulaştırıyorlar. Yavaş ama güvenilir şekilde hareket ediyoruz. Türkiye'den en fazla açılan sandık konusunda bilgi veren bizi. Açılan sandık yüze 25 civarı.

Bu seçim süreci nasıl propaganda süreci yaşadığımızı biliyorsunuz. Buna benzeyen şeylerin sandık üzerinden yapıldığının görüyoruz. Twitter hesabımdan gelen bilgi benim ağzımda İstanbul'da ilk sonuç yüzde 33 demişim. Böyle açıklama yapmadım. Bazı yazarlarda devreye girmiş. Bizim elde ettiğimiz sonuçlar sandık bazlı sonuçlardır.


10 yıl önce