|

AK Parti'den mevcut başkanlar hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Performansı iyi olan belediye başkanlarımızı adaylık sürecinde yeniden değerlendirmeye alacağız" dedi.

Aa
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:56 - 12/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti'den mevcut başkanlar hakkında açıklama
AK Parti'den mevcut başkanlar hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada, aday adaylığı başvuralarının başladığını, sürecin 1 Kasım'a kadar devam edeceğini belirterek, tüm başvuruları elektronik ortama aktardıklarını söyledi.

Belediye başkanlıklarının ve belediye meclis üyeliklerinin büyük bölümünün AK Parti'de olduğuna işaret eden Şentop, "Diğer partiler gibi 'hiç belediye başkanlığımız yok, her tarafa aday gösterebiliriz' gibi bir durumumuz yok" dedi. Yerel Yönetimler Başkanlığının her belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiğini bildiren Şentop, şöyle devam etti:

"Mevcut belediye başkanlarının bir kısmı ile yola devam edebiliriz. Yerel yönetimler birimimiz, belediye başkanlıklarının performansını, çalışmalarını ve haklarındaki şikayetleri, anket yoluyla ve teşkilatlarla irtibat kurarak takip ediyor. Belli periyodlarla belediye başkanlarının performansı ile ilgili ölçüm yapıyoruz. Partinin oyu ile belediye başkanının oyunu karşılaştırıyoruz.

Bir yerde partimizin oyu oldukça yüksekken, başkanın oyu düşükse o zaman seçmenin verdiği mesaj aşağı yukarı bellidir. Tüm bu çalışmalar sonucunda performansı iyi olan başkanlarımızı adaylık sürecinde yeniden değerlendirmeye alacağız. Bu çalışmalar sonucunda iyi olmayan, devam etmemizde sıkıntı yaşayacağımız arkadaşlarımız da çıkabilir. Bunlara da 'tamam' diyerek, onların yerine başka bir aday düşüneceğiz."

10 yıl önce