|

AK Parti'nin 20 ildeki adayı daha belli oldu

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 20 belediye başkan adayını daha açıklıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep belediye başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor.

Kezban Bülbül
00:00 - 29/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti'nin 20 ildeki adayı daha belli oldu
AK Parti'nin 20 ildeki adayı daha belli oldu

Aday belirleme çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren AK Parti'nin bir grup adayı daha bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Erdoğan, bugün saat 14.00'da ATO Kongre Salonu'nda 20 ilin belediye başkan adayını daha kamuoyuna duyuracak. Alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın, yerel seçimlerde Adana'da için Abdullah Torun, Adıyaman'da Hüsrev Kutlu, Sivas'ta Sami Aydın, Trabzon'da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu (mevcut başkan), Adapazarı'da Süleyman Dişli, Kocaeli'nde İbrahim Karaosmanoğlu (mevcut başkan), Yozgat'ta Kazım Arslan, Elazığ'da Mücahit Yanılmaz, Mersin'de Mehmet Sever (Ekonomi Bakan Yardımcısı), Çankırı'da İrfan Dinç (mevcut başkan), Iğdır'da Mustafa Buluş (AK Partı Iğdır İl Başkanı), Gaziantep'te Fatma Şahin (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı), Tokat'da Eyüp Eroğlu (AK Parti İl Başkanı), Malatya'da Ahmet Çakır (mevcut başkan), Karabük'te Mehmet Ceylan (Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı), Kütahya'da Kamil Saraçoğlu'nu (AK Parti İl Başkanı) belediye başkanlığı için aday göstermesi bekleniyor. Erdoğan'ın toplantıda açıklayacağı belediye başkan adaylarını açıklayacağı iller arasında Giresun, Artvin, Bilecik'in de bulunduğu öğrenildi.

İZMİR 3 ARALIK'TA

Başbakan Erdoğan, İzmir'in de aralarında bulunduğu Ege ve Akdeniz bölgesi illerinin bazılarının belediye başkan adaylarını 3 Aralık'ta Meclis'teki grup toplantısında açıklayacak. Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı grup toplantısıyla ilan edeceği öğrenildi.

İSTANBUL 5 ARALIK'TA

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki adayları 5 Aralık tarihinde İstanbul'da açıklayacak.

BAKANLAR EN SON

Bakan adayların yoğunlukta olduğu grubun ise sona bırakılacağı kaydediliyor. Binali Yıldırım, Sadullah Ergin gibi bakanlarla, Menderes Türel, Ahmet Edip Uğur ve Hüseyin Tanrıverdi gibi milletvekilerin son grupta açıklanacağı kaydediliyor.


10 yıl önce