|

Anketler çalışıyor

Yerel seçimler yaklaşırken aday belirleme çalışmalarına hız veren AK Parti, mevcut başkanları anketlerle halka soruyor. Adaylığı kesinleşen isimler yakında kamuoyuna açıklanacak

Fazlı Şahan
00:00 - 12/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:22 - 11/08/2013 Pazar
Yeni Şafak
Anketler çalışıyor
Anketler çalışıyor

Yerel seçim startını veren AK Parti, belediye başkan adaylarını sahaya erken sürmeyi planlıyor. Bu çerçevede önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlere sıkı hazırlanan AK Parti, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere de avantajlı girmeyi hedefliyor.

Aday belirlemede saha taramasına ağırlık verilecek, mahalli idarelerin beklentileri ve isimler konusuda il il üç farklı araştırma yapılacak. Anketlerin yanında, kamuoyu liderlerinin de konu hakkında görüşlerine başvurulacak.

Öte yandan, il teşkilatlarından da bölge milletvekillerinin olası adaylar konusunda da nabız ve görüşleri alınacak.

Tüm bu çalışmalar neticesinde Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca yapılan çalışmalar bir rapor şeklinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK'da değerlendirilecek. Öte yandan Başbakan Erdoğan, bu hafta toplanması beklenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında teşkilata çalışmalar konusunda talimat verecek.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİRLERDE

Seçimlerde gözler ise seçimin yıldızı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde olacak. Edinilen bilgilere göre AK Parti yönetimi henüz büyükşehirlere yönelik aday belirleme çalışması gerçekleştirmedi. Fakat yapılan anketlerle sadece halkın mevcut yönetimlerden memnuniyeti ve beklentileri ölçüldü. AK Parti'nin adaylarını yakında kamuoyuna açıklamaya başlaması bekleniyor.


11 yıl önce