|

Antalya'da seçim sonuçları

Yerel Seçimler'in en çekişmeli geçtiği illerin başında gelen Antalya'da kazanın kim olduğu sabaha kadar tam 6 kere değişti. Menderes Türel önde gidiyordu. Sonra CHP adayı ve Belediye Başkanı Mustafa Akaydın öne öne geçti. Sonrasında ise heyecan doruğa çıktı. Açılan her sandık başkanı değiştirirken, Menderes Türel yavaş yavaş rakibini yakaladı ve tüm oylar sayıldığında yaklaşık 30 bin farkla seçimleri kazandı.

.
00:00 - 31/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 20:07 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Antalya'da seçim sonuçları
Antalya'da seçim sonuçları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Menderes Türel ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın arasında kıyasıya bir seçim yarışı yaşandı. Oy sayımları devam ederken ajanslara düşen verilen adayların durumlarını geceden sabaha bir çok kere değiştirdi. Sandıkları açıldığında Türel önde gidiyordu. Ardından Akaydın öne geçti. Sonrasında ise bir çekişme yaşandı. Açılan her sandık, sayılan her oy başkanın kim olacağını belirlemeye başladı. Bir Türel bir Akaydın öne geçti. Sonrasında Menderes Türel'in oyları süreklilik sağlayınca dengeler değişti. Türel önce öne geçti sonra da oy farkını açmaya başladı.

SON DURUM

Sandıkların yüzde 92'sinden çıkan sonuçlara göre AK Parti adayı Menderes Türel, 2009'da koltuğu kaptırdığı Mustafa Akaydın'a yaklaşık 20 bin oy fark etmiş durumda.

Akaydın Bakan Çavuşoğlu ile tartıştı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yanında milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte adliye binasına gelerek Kepez ilçesinden Büyükşehir'e çıkan sonuçlara itiraz etti ve oyların yeniden sayılmasını istedi. Bunu öğrenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın da parti yöneticileriyle birlikte adliyeye geldi. Adliyenin 5'inci katında karşılaşan Bakan Çavuşoğlu ile Başkan Akaydın kameraların önünde tartıştı.

Gerginliğin öğrenilmesiyle Ak Partili ve CHP'liler de adliye binasının bahçesinde toplanarak karşılıklı slogan atmaya başladı. Polis ekipleri, adliyede iki grup arasında barikat oluşturdu.

10 yıl önce