|

Atanamayan CHP'lilerden ortak tepki

CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen 10 ilçe belediye başkanı, ortak imzayla yayınladıkları bildiride, tüm başarılarına rağmen aday belirleme sürecinde "kamuoyunda başarısız gösterildiklerini", "küçük düşürüldüklerini" belirterek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Beşli Komisyon, MYK ve Parti Meclisi'nden açıklama istedi.

Aa
00:00 - 12/02/2014 Wednesday
Güncelleme: 12:21 - 12/02/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Atanamayan CHP'lilerden ortak tepki
Atanamayan CHP'lilerden ortak tepki

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'ün imzalarını taşıyan ortak bildiri yayınlandı.

"İkili ilişki etkili olmayacaktı"

CHP Genel Merkezi'nin 2012 yılından itibaren belediye başkan adaylarının ve belediye başkanlarının objektif değerlendirmelerle belirleneceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatıldığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Hiçbir ikili ve kafakol ilişkisinin belediye başkanı değerlendirmesinde etkili olmayacağı belirtilmişti. Bu değerlendirmelerde belediyelerin bütçe, performans, başarı, hizmet memnuniyeti gibi kriterler ve yine belediye başkanlarının görevde bulundukları ilçe halkı tarafından beğenilme, desteklenme, başarılı bulunma gibi kamuoyu araştırma kriterlerine göre değerlendirileceği ifade edilmişti.

"Oyları artırdık, parti içi muhalefetle karşılaştık"

Bizler Cumhuriyet Halk Partili ve demokrat seçmenlerin oylarıyla seçildik. Yaptığımız başarılı çalışmalarla, halkımızın güven ve desteğini kazandık. Bu çalışmalarımız kamuoyunda takdir ve beğeniyle karşılandı. Bizler partimizin oylarını artırdık. Bunları yaparken hem parti içi muhalefetle hem de iktidarın haksız baskı ve sorgulamalarıyla karşılaştık. Her şeye rağmen yılmadık.

"Genel Merkez de çalışmalarımızı takdir etmişti"

Yaptığımız çalışmalar partimiz tarafından da beğenildi ve bu çalışmaların tanıtımı amacıyla Genel Merkez öncülüğünde Sosyal Demokrat Belediyeler - Kentine Güvenen Kentler Buluşması - Fuarı düzenlendi. Ulusal basında, çeşitli radyo ve televizyon kanallarında, yerel basında ve kentimizde başarılı belediyeciliğin örneği olarak gösterildik. Uğradığımız haksız saldırı ve eleştirilere göğüs gererken bir taraftan da Genel Merkez, bağımsız kamuoyu araştırma şirketleri, iktidar partisi ile tarafımızca ayrı ayrı yaptırılan tüm anketlerde açık ara önde çıktık. Belediye hizmetlerimiz de halkımız tarafından beğenildi ve onaylandı."

"Adaylığımıza kimler karşı çıktı?"

Objektif kriterlere göre değerlendirme yapılacağına inandıklarını belirten belediye başkanlarının bildirisinde, "Kamuoyunda bizleri başarısız gösteren, ailelerimizi, sevenlerimizi ve onurumuzu küçük düşüren aday belirleme sürecinde; hangi başarısızlığımızdan, hangi yanlışımızdan yada kim ve kimlerin karşı çıkışından dolayı aday gösterilmedik. Sevenlerimize, halkımıza ve bu fedakarca görevi yaparken bizi yalnız bırakmayan, çoğu zaman ihmal ettiğimiz ailelerimize bir açıklama yapmak Sayın Genel Başkanımızın, Beşli komisyonun, MYK'nın ve Parti Meclisinin görevidir ve bu açıklamayı istemek de bizim hakkımızdır" ifadeleri yer aldı.

10 years ago