|

Bağış İBB adaylığı için net konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusuna "Bugüne kadar partim bana hangi görevi verdiyse ben onu yapmaya çalıştım" dedi.

Aa
00:00 - 5/05/2013 Pazar
Güncelleme: 15:38 - 5/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
Bağış İBB adaylığı için net konuştu
Bağış İBB adaylığı için net konuştu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusuna da "Bugüne kadar partim bana hangi görevi verdiyse ben onu yapmaya çalıştım. Ben AK Parti'nin bir neferiyim. Partim, genel başkanım, milletim hangi görevi uygun görüyorsa, ben de o konuda elimden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışırım" cevabını verdi.

Adaylar belirlendikten sonra parti olarak da herkesin adaylar arkasında kenetleneceğini kaydeden Bağış, "İstanbul teşkilatı, genel merkezin göstereceği adayın arkasında kapı gibi durur, hep beraber o adayımızın arkasında tek vücut, tek yumruk oluruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kanal 7 televizyonunda katıldığı programda soruları yanıtladı.

Bağış, çözüm sürecine AB'nin bakışı konusunda, "AB, bu sürece baktığı zaman Türkiye'nin en önemli adımlarından birinin atıldığını görüyor. O da terör belasının başımızdan def edilme sürecidir' dedi.

Egemen Bağış, "AB, bir aday ülke olarak, ileride üye olacak bir ülke olarak Türkiye'ye baktığı zaman Türkiye'yi kendi içinde çatışması olan, kan dökülen bir ülke olarak görüyordu. Şimdi çözüm süreciyle birlikte Türkiye ekonomik potansiyelinin, genç ve dinamik enerjisinin, enerji kaynaklarına coğrafi yakınlığının yanı sıra aynı zamanda kendi iç barışını sağlamış, bunun sadece kendisine değil, bölgesine ve üyesi olacağı AB'ye de katkılarına dikkat edebiliyor" diye konuştu.

"Anlamayan sadece Bahçeli ve Kılıçdaroğlu"

Türkiye'nin AB süreci ile çözüm sürecini birlikte düşünmek gerektiğine vurgu yapan Bağış, Türkiye'de bölünme riskinin olmadığını, Türklük veya başka bir kimliğin elden gitmediğini, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gibi bir konunun da gündemde olmadığını söyledi.

Bağış, "Vatandaşımızın büyük çoğunluğu işin ne olduğunu anlamış durumda. Bu işi anlamayan iki kişi gördüm şu ana kadar; Birisi Sayın Devlet Bahçeli, diğeri de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Onlara da Allah akıl fikir versin diyorum. Çünkü terörün devam etmesini isteyen bir siyaset yönetmeye çalışıyorlar. Bunun da karşılığını bulabilme ihtimalleri yok" diye konuştu.

"Askeri anayasayla asgari demokrasi"

Bağış, yeni anayasa sürecine imişkin olarak da şunları kaydetti:

"Askeri anayasayla, asgari demokrasi oluyor. Bizim artık gerçekten milli iradeyi temsil eden, milletin iradesinin muktedir olduğunu ortaya koyan bir anayasaya geçmemizin vakti geldi. Bu da öyle askeri darbelerden sonra geçilen anayasaların maddelerini değiştirerek olmuyor."

Bağış, "Ufukta bir referandum gözüküyor mu" sorusuna, "Eninde sonunda olacaktır" karşılığını verdi, ancak hala şu andaki parlamentoda yeni bir anayasa yapacak iradeyi gördüğünü vurguladı.

AB ile yürütülen üyelik müzakerelerinde 14'üncü faslın haziran sonunda açılacağını dile getiren Bağış, "Bölgesel Politikalar" faslının 3 yıl aradan sonra açılacak ilk fasıl olduğunu, temmuz ayında AB dönem başkanlığını alacak Litvanya'nın dönem başkanlığında da "Mali Politikalar" faslını açmak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

11 yıl önce