|

Bahçeli 200 başkan adayını daha açıklıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'nin doğusundaki il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını, 2 Kasım'da açıklayacak.

Aa
00:00 - 22/10/2013 Salı
Güncelleme: 12:04 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Bahçeli 200 başkan adayını daha açıklıyor
Bahçeli 200 başkan adayını daha açıklıyor

MHP'nin ikinci "Aday Tanıtım Toplantısı", 2 Kasım Cumartesi, Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda yapılacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, MHP'nin yerel seçimlerde Kayseri'nin doğusundaki illerde belediye başkanlıklarına aday göstereceği 200'ü aşkın isim açıklanacak.

Bahçeli'nin açıklayacağı yaklaşık 200 isim arasında Gaziantep, Erzurum, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Malatya ve Trabzon büyükşehir belediye başkan adaylarının da yer alması bekleniyor. Toplantıda, Hatay, Şanlıurfa, Rize, Artvin, Bayburt, Erzincan, Malatya, Çorum, Yozgat, Mardin, Iğdır, Kars, Ardahan ve Elazığ'ın yanı sıra çok sayıda ilçe ve beldenin de belediye başkan adayınının isminin kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

Anketler devam ediyor

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde MHP, 81 ilde ve bazı ilçelerde anket çalışması başlattı. Ankette vatandaşlara, "Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" ve "MHP'den kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" soruları yöneltiliyor.

MHP yönetimi, belediye başkan adaylarını belirlerken il ve ilçe teşkilatları ile sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine başvuruyor. Tüm görüşlerin alınmasından sonra belediye başkan adaylarının belirlenmesinde son kararın MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından verildiği ifade ediliyor.

Son toplantı İstanbul'da

MHP, batı illerindeki adayların ağırlıklı olarak kamuoyuna duyurulacağı sonuncu aday tanıtım toplantısını Aralık ayının ortasına kadar İstanbul'da yapmayı planlıyor.

10 yıl önce