|

Barbaros Şansal: O zaman Gürsel Tekin de vardı

Modacı Barbaros Şansal, "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin, "Belki tesadüftür belki gerçekten planlanmıştır" dedi savcılara çağrıda bulundu.

.
00:00 - 27/09/2013 Cuma
Güncelleme: 17:42 - 27/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Barbaros Şansal: O zaman Gürsel Tekin de vardı
Barbaros Şansal: O zaman Gürsel Tekin de vardı

Şansal, beraberinde tiyatro oyuncusu Levent Kırca ile yurtlarının değiştirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını savunan ve bu nedenle Ege Üniversitesi Yerleşkesi'nde birkaç günden bu yana kurdukları çadırlarda eylem yapan öğrencileri ziyaret etti.

Bir süre öğrencilerle görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şansal, ifadelerinin "palalı saldırganı CHP çıkardı" şeklinde anlaşılmaması gerektiğine işaret etti.

Şansal, "Benim söylediğim İstanbul İl Genel Meclisi'nde görevli birinin danışmanının Taksim Meydanı'nda yanımda diğer şahitler olduğu halde anlattığı bir olaydır. Hatta 'şaka mı yapıyorsun?' dedim. 10 gün sonra da bu olay gerçekleşti. Olay bundan ibarettir" diye konuştu.

Söz konusu diyalogun geçtiği gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de meydanda olduğunu aktaran Şansal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Palalı saldırgan konusunu Gürsel Tekin söyledi demedim. İfadelerim açıktır, kayıtları açın izleyin. Ben sadece İstanbul İl Genel Meclisi'nde görevli CHP'li bir kişinin danışmanının bana söylediği sözlerdir dedim. Hatta ben ona 'Şaka mı yapıyorsun?' dedim 10 gün sonra da bu olay gerçekleşti. Belki tesadüftür belki gerçekten planlanmıştır, onu bulmak, araştırıp çıkarmak benim değil savcıların ve hukukun görevidir. AK Parti'den yapılan 'savcıları göreve davet ediyoruz' çağrılarını izlemedim. Ancak, beni savcılığa çağırırlarsa giderim."

Öğrencilerin eylemine destek veren tiyatro oyuncusu Levent Kırca da gençlerin mücadelesinin kendilerini yüreklendirdiğini söyledi.

Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER) üyeleri de basın açıklaması yaparak öğrencilere destek verdi.

11 yıl önce