|

BBP'nin 2014 seçimleri hedefini açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Yerel seçimler, BBP için sıçrama seçimi olacak' dedi. Destici yerel seçimlerde hedeflerinin en az yüzde 10 oy almak olduğunu belirtti.

Aa
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 15:53 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
BBP'nin 2014 seçimleri hedefini açıkladı
BBP'nin 2014 seçimleri hedefini açıkladı

Destici, yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde hedeflerinin en az yüzde 10 oy almak olduğunu belirtti. Yerel seçimlerde hedeflerini yakalamalarının genel seçimler TBMM'ye girme anlamı taşıdığını vurgulayan Destici, şunları söyledi:

'Şu anda TBMM dışında, BBP'den başka güçlü bir parti yok. Resmi sonuçlara göre Türkiye'nin birçok yerinde 4. ya da 5. partisiyiz. Seçim Kanunu'na göre, biz yaklaşık 190 bin sandığın 140 binine görevli veren bir siyasi parti durumundayız. Türkiye'nin yüzde 60-70'inde de partimizin ilçe seçim kurullarında resmi temsilcisi olacak. Yani TBMM dışının 1. siyasi partisiyiz.'

'Araştırma şirketleri manipülasyon yapıyor'

Mustafa Destici, araştırma şirketlerinin anket sonuçlarıyla yönlendirme yaptıklarını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sadece meclisteki siyasi partileri baz alarak, onların üzerine anket kuruyorlar, bütün propaganda da onların üzerine yapılıyor. Onlar soruluyor, biz sorulmuyoruz. Bizi göstermiyorlar, bütün kararsızları hepsini dört partiye oransal olarak dağıtıyorlar.

Yerel seçimlerde yüzde 10 civarındaki oy hedefimiz var. TBMM dışına baktığımızda da il, ilçe ve belde belediyeleri olan meclis dışındaki tek parti BBP'dir. Yerel seçimler BBP için bir atlama, sıçrama seçimi olacak. Bugüne kadar yerel yönetimlerde elde ettiğimizden daha fazla başarı bekliyoruz. BBP dışında da denenmeyen parti kalmadı zaten.'

11 yıl önce