|

Belediye başkanları bu sandıklardan çıkacak

Yalova'da üretilen ve 2014 seçimlerinde kullanılacak olan şeffaf sandıkların PTT tarafından seçim bölgelerine gönderilmesine başlandı. Seçimler için hazırlanacak 315 sandıktan 65 bini seçim bölgelerine doğru yola çıktı.

Dha
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:59 - 23/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Belediye başkanları bu sandıklardan çıkacak
Belediye başkanları bu sandıklardan çıkacak

Türkiyede ilk kez 12 Haziran 2011de yapılan genel seçimlerde kullanılan şeffaf seçim sandıkları, 2014 yerel seçimlerinde de kullanılacak.

Şeffaf sandık ihalesini kazanan ve merkezi Yalovada olan Türkiyenin en büyük plastik kalıp üreticisi Benoplast, 2 yıl önce 215 bin adet şeffaf sandık üretmişti. Firma, bu seçim için de 315 bin sandık üretecek. Sandıkların daha modern, şeffaf, ısıya dayanıklı ve dışarıdan gelecek her türlü darbeye dayanıklı olarak tasarlandığı öğrenilirken, ihale edilen 315 bin sandığın toplam maliyetinin ise 20 milyon lira olduğu bildirildi. Eylül ayında üretimine başlanan şeffaf sandıkların, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

65 bin sandık gönderildi

PTT Yalova Başmüdürü Derviş Gökdoğan, sandıkların PTTye ait TIRlarla nakline başlandığını belirterek, İlk etapta üretilen 65 bin sandığı koliler içerisinde gönderiyoruz. Sandıklar, il ve ilçe merkezlerine seçim kurulu yetkililerince teslim alınacak dedi. Eni 40, yüksekliği 50 santimetre olan sandıklar, ısıya ve kırılmaya dayanıklı plastikten üretildi. Sandıklar, seçim kurullarına teslim edilmeden önce laboratuvarlarda dayanıklılık testlerinden geçirildi. Dışarından görülebilecek şekilde şeffaf malzemeden üretilen sandıkların üzerinde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) amblemi yer alıyor.

10 yıl önce