|

Binali Yıldırım'dan İzmir'e dev proje

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İzmir için gece gündüz çalışıyor.

.
00:00 - 17/01/2014 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Binali Yıldırım'dan İzmir'e dev proje
Binali Yıldırım'dan İzmir'e dev proje

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir trafiğine nefes aldıracak 2 bin 524 metre uzunluğundaki Konak Tünelleri'nde sona yaklaşıldığını belirtti.

Tünellerin Konak Varyant girişinde incelemelerde bulunan Yıldırım, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'dan projeyle ilgili bilgi aldı. Taktığı baret ve çizmesi ile iş makinesinin operatör koltuğuna oturan Yıldırım, ardından iş makinelerini tek tek inceledi. Binali Yıldırım, tünellerin Konak Meydanı girişindeki kapsamlı çalışmaları yerinde gördüklerini, geniş bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

PROJE BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Bölgedeki tarihi yapıların zarar görmemesi için 500'e yakın kazık çakıldığını, tünellerdeki toprağın boşaltıldığını aktaran Yıldırım, 60 metrelik tünelin yaklaşık 30 metresinin de bir ay içinde kazılarak işlemin tamamlanacağını kaydetti.

Projenin bu sene biteceği ve sona yaklaşıldığını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konak'tan Yeşildere'ye trafiğin verilmesi ve tünellerin tamamlanmasıyla şehir içi trafiğ Konak Meydanı'ndan Alsancak'a, Körfez'e girmeden direkt arka yola aktarılacak.Böylece İzmir'in kalbi sayılan bölge rahatlamış olacak. Biraz daha hızlandırmamız lazım. Sene sonu geç. Yüzde 60 seviyesinde şu an. Zemin şartlarına bağlı olarak buradaki çalışmalar bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor. Zeminin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. O yüzden de itinalı, gerekli emniyet tedbirlerini alarak çalışma sürdürülüyor."

"İZMİR METROSU HAKKINDA BİLGİM YOK"

Yıldırım, bir gazetecinin "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir metrosuna para aktarılmadığını iddia ediyor" sorusuna şöyle karşılık verdi: "İzmir'de metro çalışmamız yok. Hızlı tren yapıyoruz, metro çalışması yapmıyoruz. Hızlı tren için ne gerekiyorsa yapılıyor. Kaynak problemi yok. Şu an belediyenin yaptığı Üçyol - Üçkuyular metro çalışması var.Onun dışında metro çalışması hatırlamıyorum. Uzun süredir devam eden bir iş. Ne zaman bitecek onu da bilmiyorum. Proje hakkında fazla bilgimiz yok."

"BIRAKIN BU PROJE GÜME GİTMESİN"

Bir basın mensubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haşhaşiler" benzetmesini sorması üzerine Yıldırım, "Arkadaşlar sizden bir şey rica ediyorum. Biz İzmir'in konularıyla meşgul olursak daha iyi olur. Öbürlerinin bize faydası yok. Şu an İzmir'in trafiğini rahatlatacak, İzmir'in hava kirliliğini azaltacak önemli bir projenin başındayız. Bırakın bu proje güme gitmesin" dedi.

İZMİR ADAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAK

AK Parti İzmir ilçe ve belediye başkan adaylarının 19 Ocak'ta açıklanmayacağını belirten Yıldırım, isimlerin gelecek hafta sonuna doğru açıklanacağını aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 11 ilçede belediye başkan adaylarının açıklanması hakkındaki değerlendirmesi sorulan Yıldırım, "Her biri için hayırlısı olsun" dedi.

Tünel incelemelerinin ardından Binali Yıldırım, tünel işçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

10 yıl önce