|

'Biz büyük projelerin partisiyiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'de halka hitap etti. Erdoğan, 12 yıldır yaptıkların yatırımlardan bahsederken 'Biz büyük projelerin partisiyiz, laf üretmiyoruz biz, iş üretiyoruz' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR/ SECİM 2014
00:00 - 7/03/2014 Cuma
Güncelleme: 14:24 - 7/03/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Biz büyük projelerin partisiyiz'
'Biz büyük projelerin partisiyiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 13.00'da Eskişehir'e geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan, daha sonra seçim otobüsü ile Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen miting alanına hareket etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
CHP ve MHP başkanları kaç kez geldi?

Birileri çıkacak Eskişehir'deki şu muhteşem tabloya bakacaklar ve montaj diyecekler Bir kısım medya burada photoshop var mı? Muhalefetin genel başkanları ve onların yandaşı bir kısım medya sizlere montaj derse onlara çalış da senin de olur demek lazım. Malatya'ya gittik bir alem, Elazığ öyle, şimdi geldik Eskişehir de bir alem. Bunları görünce çıldırıyorlar. CHP ve MHP'nin Genel Başkanları acaba buraya kaç kere geldi? Kaç kere burada açılış yaptı? Bu aziz millet kendisine hizmet edeni her zaman bağrına bastı, her zaman coşkuyla, muhabbetle kucakladı. AK Parti mitinglerine montaj diyorlar. Montaj sizin işiniz, en iyi siz bilirsiniz malum medya ve paralel yapı.

CHP iftiralarla geliyor

30 Mart Menderes'in de Fatin Rüştü Zorlu'nun da hesap sorma günüdür, 30 Mart bunun için de önemlidir. Sandıktan çıkamayacağını anlayan CHP, bugün iftiralarla üzerimize geliyor. CHP'nin attığı iftiralar, yenilir, yutulur gibi değil. Bak Kılıçdaroğlu, sen benim anacağımı ağzına dolayacak bir kalitede değilsin. Bak kılıçdaroğlu, bu ifadeler senin cibiliyetini, karakterini ortaya koyuyor.

(Baykal için) Bana teşekkür etmen gerekirken, utanmadan elindeki belgeleri açıkla diyor.

CHP Genel Başkanının tarihlerinden utanarak inkar ettiği bu bildiriyi, şu anda Eskişehir Belediye Başkanı kendi matbaasında basmıştır.

Bu demokrasi düşmanlarına biz kalkıp Eskişehir'de oy mu vereceğiz? Demokrasi düşmanlarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.

Pensilvanya'daki kainat imamıyla CHP aynı saftalar. Türkiye'yi kaosa sürüklemek için, geriletmek için hiçbir ittifaktan kaçınmıyorlar. Bunları inlerinden çıkaracağız hiç endişeniz olmasın. Ben artık bunlara dini cemaat demiyorum. Tam aksine bir siyasi örgüt diyorum.

Bu Türkiye'nin yürüyüşüdür bu yürüyüşü durduramayacaklar. 27 Mayıs öncesinde Menderes'e nasıl iftiralar attılarsa bugün de aynısını yapıyorlar.

İnsan demokrasi şehir

Biz büyük projelerin partisiyiz. Laf üretmiyoruz biz, iş üretiyoruz. Büyük medeniyet yolunda üç başlığımız var: insan, demokrasi, şehir. Bu üç başlığı gerçekleştireceğiz.

Kırım'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kırım Tatarlarını bu güne kadar yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.

Devletin içinde paralel devlete müsaade etmeyeceğiz. Paralel yapı evlerinde,yurtlarında bana ve aileme beddua seansları düzenliyor, bumerang gibi kendilerini vuracak inşallah. Biz zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Biz her zaman mazlumların, fakir fukaranın yanında olacağız.

Türkiye'nin en modern lojistik tesisini Eskişehir'de kuruyoruz. Eskişehir'e Yüksek Teknoloji Üniversitesi kuruyoruz. Eskişehir-İstanbul YHT hattını çok yakında açıyoruz. Demiryolu fabrikasında Milli Yüksek Hızlı Trenimizi üreteceğiz.

Doğalgaz yatırımını da yaptık. Biz istedik ki analarımız ve bacılarımız artık yerin kömür taşımasın. Şuan 72 vilayette doğalgaz var. 81 ilde de olacak. Çünkü benim insanım buna layık.

30 Mart'a kadar kapı kapı dolaşacağız. Durmak yok yola devam.


10 yıl önce