|

'Bolvadin'i yeniden Selçuklu şehri yapacağım'

AK Parti'den Bolvadin belediye başkan aday adayı olan Fatih Kayacan, ilçedeki Selçuklu izlerinin silinmeye yüz tuttuğunu belirterek, 'Bolvadin, tarihten aldığı bu güçlü birikimi günümüze taşıyamamıştır. Biz, bu fotoğrafı revize edeceğiz' dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:23 - 12/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
'Bolvadin'i yeniden Selçuklu şehri yapacağım'
'Bolvadin'i yeniden Selçuklu şehri yapacağım'

Bolvadin'den aday adaylığını basın mensuplarına verdiği kahvaltıda açıklayan Fatih Kayacan, Bolvadin'in yeni bir anlayışla yönetilmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Neden aday olduğu soruları üzerine Fatih Kayacan, 'Bizim bu yola çıkışımızın mana âlemindeki temel sebebi bu toplumun duasına talip olmamızdır. Dünyevi alanda bizim çıkış noktamız ise, Bolvadin'in acilen istihdama yönelik kalkınmaya ve şehircilik açısından yeniden yapılanmaya ihtiyacı olmasıdır. Bu minvalde Belediye Başkanlık makamını, şehrin çok yönlü kalkınmasının lokomotifi olarak görmekteyiz.' dedi.

Şehre bakış açısıyla ilgili perspektifini de anlatan Kayacan, Selçuklu mirası olan ilçedeki çarpık kentleşme ve eriyen nüfusuna dikkat çekerek şunları söyledi: 'Bolvadin'imiz Selçuklu Medeniyetinin izlerini taşıyan köklü bir maziye sahiptir. Maalesef, tarihten aldığı bu güçlü birikimi günümüze taşıyamamıştır. Şu anda Bolvadin'imize baktığımızda üzülerek ifade etmem gerekir ki; sığ bir çarşı, çarpık bir şehirleşme görmekteyiz. Esasında en az 150 bin nüfusu barındıracak yaygın bir yerleşkeye sahip imar alanımız mevcutken her geçen gün eriyen bir nüfus yapımız içler acısı bir gidişatı resmetmektedir. Bu çelişkili durum belediye hizmetlerinin halka nitelikli ve hızlı ulaşmasını doğrudan etkilemektedir. Biz, bu fotoğrafı revize edip bu vücudu sağlıklı bir bünyeye dönüştürmek zorundayız."

11 yıl önce