|

Bu ilçelerde oy verme işlemi tamamlandı

Van'ın Edremit ilçesine bağlı 38 seçmenin bulunduğu Köklü köyünde oy verme işlemi tamamlandı.

.
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 13:14 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Bu ilçelerde oy verme işlemi tamamlandı
Bu ilçelerde oy verme işlemi tamamlandı

Edremit ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Köklü köyünde yaşayan vatandaşlar, saat 07.00 itibarıyla oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Tek sandık ve 38 seçmenin bulunduğu köyde vatandaşlar erken saatlerde oylarını kullandı. Oy verme işleminin saat 09.00 itibarıyla tamamlandığı köyde, sandık görevlileri saat 16.00'ya kadar sandığın açılmasını bekleyecek.

Köyde muhtarlık için tek aday olan İbrahim Gültepe'nin şimdiden seçimleri kazandığını açıklayabileceklerini belirten köyün eski muhtarı Mustafa Özbuz yaşının ilerlemesi nedeniyle muhtar adayı olmadığını ve yerini genç bir adaya bıraktığını söyledi.

Oyunu kullanan Özbuz, köylülerin pazar tatilinin keyfini çıkarmak için erkenden gelerek oylarını kullandığını ifade etti.

En "küçük" sandıkta işlem tamam

Batman merkeze bağlı Yolveren köyünde oy verme işlemleri tamamlandı. Yolveren köyünde Almanya'dan gelen 7 kişi ve köyde ikamet eden 1 kişi ile birlikte toplam 8 kişi oyunu kullandı.

Yolveren köyünde tek başına ikamet eden Mehmet Alcu adlı vatandaş, 2011 seçimlerinden beri hem muhtarlık görevini yürütüyor, hem de köyün tek adayı ve tek seçmeni durumundaydı. 2014 yerel seçimlerinde Almanya'dan gelen köy sakinleri, hem muhtar seçimi hem de il genel meclis üyeliği için oy kullandı.

BATMAN

Batman merkeze bağlı Yolveren köyünde oy verme işlemleri tamamlandı.

Yolveren köyünde Almanya'dan gelen 7 kişi ve köyde ikamet eden 1 kişi ile birlikte toplam 8 kişi oyunu kullandı.Yolveren köyünde tek başına ikamet eden Mehmet Alcu adlı vatandaş, 2011 seçimlerinden beri hem muhtarlık görevini yürütüyor, hem de köyün tek adayı ve tek seçmeni durumundaydı. 2014 yerel seçimlerinde Almanya'dan gelen köy sakinleri, hem muhtar seçimi hem de il genel meclis üyeliği için oy kullandı. Oy kullanmak için Almanya'dan gelen Osman Alcu, Şükrü Gökçe, Baran Kiy, Hazal Gin, Reşit Gevci, Hasan Gin, Heme Alcu ile birlikte köyde ikamet eden Mehmet Alcu oyunu kullandı. 2251 No'lu sandıkta resmi bina olmadığı için muhtar Mehmet Alcu'nun evinde oy kullanıldı. 16 kişinin gözüktüğü sandıkta muhtar ile bilikte toplam 8 kişi sabahın erken saatlerinde oyunu kullandı. 3 dönemdir köyde tek muhtar adayı olan Alcu, daha önce eşiyle birlikte iki oy kullanırken, şu anda Almanya'dan gelenlerle beraber bu sayının 8'e ulaştığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yazın Batman'a gelen vatandaşlar, oy için Yolveren köyüne geldiklerini söyledi. Almanya'dan gelen Şükrü Gökçe, 'Köyde fazla hane olmadığı için oy kullanımı çabuk bitiyor. Bunların hepsi de akraba ve akrabalar geldiği zaman direk çağırıyorlar. Hemen gelip oylarını kullanıyorlar. Bazı arkadaşların köyleri var, 400-500 hane. Mecbur onlar akşam saatlerine kadar bekliyorlar. O yüzden bizimki erken bitiyor' dedi.-Almanya'dan gelen Osman Alcu ise 7 kişinin oy için köye geldiğini söyledi. Alcu, oy kullanmak için köylerine 7 kişi geldiğini ve seçimden sonra döneceklerini dile getirdi. Köy muhtarı Mehmet Alcu da muhtarlıkta 3. döneminin olduğunu söyledi.

10 yıl önce
default-profile-img