|

Bu ilçeyi 37 yıl baba ile oğlu yönetti

Erzurum'un Çat ilçesinde 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Şibli Saydın, bu görevi 27 yıl yürüten babasının yolundan gitmeyi amaçlıyor.

Aa
00:00 - 28/03/2014 Cuma
Güncelleme: 12:53 - 28/03/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bu ilçeyi 37 yıl baba ile oğlu yönetti
Bu ilçeyi 37 yıl baba ile oğlu yönetti

Düşman işgalindan kurtuluşunun 96'ncı yılını kutlayan kentin belediye başkanlığını 27 yıl Burhanettin Saydın yaptı. Saydın, 1980 yılında belediyeden emekli oldu. Bunun ardından, farklı kişiler 25 yıl ilçede belediye başkanlığı yaptı.

2004 yılında belediye başkanlığına seçilen Saydın'ın oğlu Şibli Saydın da üçüncü dönem için BBP'den başkan adayı oldu.

İlçede 10 yıldır başkanlık yapan Saydın, yaptığı açıklamada, babası emekli olduktan 25 yıl sonra bu görevi devraldığını söyledi. Çat'ın mevcut belediye başkanı da olan Saydın, 30 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanlığı için çalıştıklarını ifade etti.

Son 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Saydın, "Babam 1980'e kadar belediye başkanlığını bağımsız olarak yürüttü. Halkın teveccühü büyüktü" dedi.

Kendisinin ilk belediye başkanlığını bağımsız olarak kazandığını anımsatan Saydın, şunları kaydetti:

"2014 seçimlerinde BBP'den aday oldum. İnşallah seçimleri kazanacağız. Babam tam 27 yıl belediye başkanlığı görevini yürüttü. Yüzde 80'lerle kazandı. Babamın izinden gidiyorum. Babam belediye başkanlığından emekli oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde belediye başkanı olarak emekli olan tek babam. O dönemde 61 yaşını doldurduğu zaman emekli oluyordu. Babam dönemin belediye başkanıydı ve emekli oldu."

Kendisinin de bu görevi 2004'te devraldığını anımsatan Saydın, "Dürüst bir siyaset yapıyoruz. Hedefim babamın izinden yürümek. Çünkü babam çok başarılı bir başkandı. O dönem ekonomik sıkıntılar olduğu için babam aylarca belediye personelinin maaşını kendisi ödedi" diye konuştu.

"Güzel hizmetler yapmak istiyorum"

Saydın "Su problemini çözdük. 18 kilometre uzaklıktan su getirdik. Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. İlçeye ilk kez sıcak asfalt yaptık. Hizmetlerimiz devam edecek. Mahallelerin kanalizasyon, asfalt sorununu çözdük" diye konuştu.

Başkan seçilmesi halinde yeni projeler gerçekleştireceklerini ifade eden Saydın, şöyle devam etti:

"Ben görevi devraldığımda ilçe topraktı. Hiç asfalt yoktu. Çizmeyle gezerdik. Yeniden belediye başkanı seçilirsem, imkanımız daha fazla olacak. Çünkü artık büyükşehir yasası var. Gelir fazla olacak, pay fazla olacak. Bütün köyler mahalle oldu. Benim hedefim de babamın izinden giderek, kentin gelişmesini sağlamak. Allah ömür verirse, güzel hizmetler yapmak istiyorum. Babamın koltuğuna oturdum. Bu çok önemli. Herkese kolay kolay nasip olmaz."

Halkın teveccüh gösterdiğinin altını çizen Saydın, "Ecdadımızdan aldığımız dürüstlük, cesaret ve sadakat önemli. En başta cesur olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Saydın, "Oğlumun da belediye başkanı olmasını istiyorum. Zamanı gelince inşallah o da kazanır" dedi.

10 yıl önce