|

Bu köyün muhtarı 2 dönemdir kurayla belirleniyor

Saruhanlı'da 2'si amca çocuğu 3 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde, 2009'da yapılan seçimlerinde olduğu gibi adaylardan hiçbiri birbirine üstünlük sağlayamayınca yeni muhtar kurayla belirlendi.

Aa
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:42 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu köyün muhtarı 2 dönemdir kurayla belirleniyor
Bu köyün muhtarı 2 dönemdir kurayla belirleniyor

Manisa'nın büyükşehir olması nedeniyle köy statüsünden mahalleye dönüşen 138 seçmenin bulunduğu Çamlıyurt'ta, 30 Mart'ta yapılan muhtarlık seçimleri, 2009 yılında yapılan önceki seçimlerde olduğu gibi kıyasıya rekabete sahne oldu.

Önceki seçimlerinin ardından kurayla muhtarlık görevine gelen Mehmet Güngör'ün vefat etmesi nedeniyle bu göreve vekalet eden birinci aza Mehmet Çetin ile amca çocukları Hüseyin Bakırlı ve İbrahim Bakırlı'nın yarıştığı muhtarlık seçiminde, amca çocuğu adaylardan her biri, geçerli oyların 46'sını alarak ilk sırada yer alırken, muhtarlık görevine vekalet eden Çetin 43 oyda kaldı.

- Muhtarlık yine kurayla belirlendi

Seçimde en yüksek oyu alan iki aday arasındaki eşitlik nedeniyle muhtarlık görevini kimin yürüteceği, 29 Mart 2009 seçimlerinde yapılan muhtarlık seçimlerinde olduğu gibi kurayla belirlendi.

Mahalle muhtarının belirlenmesi için çekilen kurada amca çocuğu adaylardan İbrahim Bakırlı, Çalıyurt'un mahalle statüsündeki ilk muhtarı oldu.

Çamlıyurt'ta 123 seçmenin oy kullandığı 2009 seçimlerinde, adaylardan Mehmet Güngür ile Hamza Yiğit 61'er oy almıştı. Eşitlik üzerine çekilen kurada, Mehmet Güngör muhtar olmuştu. Güngör'ün geçen yıl vefat etmesi nedeniyle bu göreve birinci aza Mehmet Çetin vekalet ediyordu.

10 yıl önce