|

Bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Herkesin kardeşlik ruhu içerisinde mücadele ettiği demokratik şekilde güzel bir seçim olmasını arzuluyoruz. Ama bir taraftan da bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir" dedi.

Aa
00:00 - 28/02/2014 Cuma
Güncelleme: 13:43 - 28/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir
Bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yerel seçimlere ilişkin "Herkesin kardeşlik ruhu içerisinde mücadele ettiği demokratik şekilde güzel bir seçim olmasını arzuluyoruz. Ama bir taraftan da bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir" dedi.

Bakan Yılmaz, Viranşehir ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, geçmişte gelen manevi değerlerle sahip çıkarak ve 21. yüzyılın gelişmelerinden faydalanarak halka hizmet etme gayretinde olduklarını söyledi.

AK Parti hükumetinin eskiden faiz ve borçlara giden paraları vatandaşa hizmet olarak sunmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, büyük yatırımların halkın kullanımına sunulduğunu belirtti.

Arapça, Kürtçe televizyon kanallarının ve seçmeli derslerin halkın hizmetinde olduğunu anımsatan Yılmaz, sabırla ve tartışa tartışa meseleleri çözdüklerini kaydetti.

Çözüm sürecinin önemine işaret eden Yılmaz, "Çözüm süreci çok önemli ve buna sahip çıkmamız lazım. Birileri sabote etmeye çalışabilir. Kavgadan çatışmadan rant elde etmeye çalışabilir. Uyanık olalım. Allah'ın izniyle çözüm sürecini birlikte başarıya ulaştıralım. Çok daha rahat ve huzurlu bir ülkede kalkınmamıza devam edelim" diye konuştu.

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Yılmaz, 17 Aralık ve sonrasında yaşanan bazı gelişmelere değinerek, hükumete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir takım saldırgan girişimlerin olduğunu vurguladı.

"Paralel yapı"nın telefon dinleme iddiasına ilişkin değerlendirmede de bulunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu hadise, bu olaylarla birlikte 30 Mart'taki seçim yerel seçimin önüne geçmiştir. Tabi ki bir yerel seçim ve tabi ki adaylarımız ve projeler yarışacak. Bütün partilere ve düşüncelere saygılıyız. Yeter ki 'kavga ve gürültü olmasın' diyoruz. Herkesin kardeşlik ruhu içerisinde mücadele ettiği demokratik şekilde güzel bir seçim olmasını arzuluyoruz. Ama bir taraftan da bu seçimler Türkiye'nin kader seçimidir. Yerelde aday şuymuş, buymuş Ahmet, Mehmet bunlara bakmayalım. Bu seçimde Başbakanımıza, AK Parti'ye, bu hükumete güçlü bir destek verelim. Tuzak kurmaya çalışanlara, Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalışanlara da en güzel cevabı sandıkta verelim.''

Yılmaz, partisinin uzun süredir ilçede yönetimde olmadığını, bu nedenle de vatandaşların kendilerine yönetim için fırsat vermesini istedi.

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra esnafı ziyaret etti.

10 yıl önce