|

CHP adayını 'mecburi' değiştirecek

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak' suçundan İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı.

.
00:00 - 3/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:12 - 3/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP adayını 'mecburi' değiştirecek
CHP adayını 'mecburi' değiştirecek

Çapan bu suçtan 11 ay 20 gün tutuklu kaldığı için yaklaşık 3 yıl daha cezaevinde tutulacak. Yargıtay'ın onama kararı Çapan'ın Esenyurt belediye başkanlığı adaylığını etkiledi. CHP yönetimi Yargıtay kararının kendilerine ulaştığını, Çapan'ın adaylığını YSK'nın kabul etmeme ihtimali bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu olasılık nedeniyle yeni bir aday bildireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Çapan da Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Daha önce cezamın bir bölümünü yattığım için hukuken adaylığım konusunda bir engel bulunmadığını düşünüyorum. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, dairenin kararına itiraz etmesini talep edeceğim. Böylece dava dosyasının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na getirilmesini isteyeceğiz. Hukuki mücadelemi sürdüreceğim gerekirse AİHM'ye gideceğim. Verilen ceza adaylığıma engel değil. Ancak partiyi sıkıntıya düşürmem."

10 yıl önce