|

CHP bu ilçede ilk kez aday çıkardı

Tokat'ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1987 yılında ilçe olan Yeşilyurt'ta ilk kez belediye başkan adayı çıkardı.

.
00:00 - 14/01/2014 Salı
Güncelleme: 15:59 - 14/01/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP bu ilçede ilk kez aday çıkardı
CHP bu ilçede ilk kez aday çıkardı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 35, Sulusaray İlçesi'nde 26, Pazar İlçesi'nde 24 yıl sonra belediye başkan adayı çıkaran CHP, 27 yıl önce ilçe olan Yeşilyurt'ta da ilk kez aday çıkardı.

CHP İl Başkanı Duran Kum, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Gür'ü kamuoyuna tanıttı. İlçe başkanlığında düzenlenen programda konuşan Başkan Kum, birçok ilçede uzun yıllar sonra aday çıkardıklarını söyleyerek, "Yeşilyurt'ta ilk kez CHP olarak adayımızı çıkartmış bulunmaktayız. Geçtiğimiz günlerde yapılan parti meclisinden başkan adayımızın ismi onaylandı. Amacımız Yeşilyurt'u CHP'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak. Biz daha öncede söylediğimiz gibi 12 ilçede iddialıyız. Hedefimiz yerel de CHP iktidarını kurmak" dedi.

'Adaylığım ilçede olumlu karşılandı'

İlçede CHP'nin ilk belediye başkan adayı olan 49 yaşındaki Ahmet Gür, adaylığının olumlu ve sıcak karşılandığını söyledi. Kendisi için önemli bir gün olduğunu belirten Gür, "CHP Genel Başkanımın bana layık gördüğü bu görevi onların verdiği doğrultuda en dürüst şekilde yürüteceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından CHP'liler ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu.


10 yıl önce