|

CHP İstanbul'da büyük çatlak!

Büyükşehirlerdeki kritik ilçelerin adaylarını büyük ölçüde açıklayan CHP parti içi krizlerle çalkalanıyor. İstanbul'da ilçe adaylarını Sarıgül belirledi algısı partide ciddi tepkilere neden olurken, Maltepe, Bakırköy ve Kadıköy'ün aday gösterilmeyen mevcut başkanlarının DSP kartını sürmesiyle CHP'deki çatlak daha da büyüdü.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/ POLİTİKA
00:00 - 14/02/2014 Cuma
Güncelleme: 16:46 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
CHP İstanbul'da büyük çatlak!
CHP İstanbul'da büyük çatlak!

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin eski genel başkan Deniz Baykal'a yakınlığıyla biliniyordu. Zengin 'Baykal istifa etmesin' diye konutunun önüne çadır kurmuş ve açlık grevi yapmıştı. Zengin'in bu tavrı yerel seçimlerde CHP adayı olmasına engel oldu. CHP ilçe örgütü, genel merkez tarafından Ali Kılıç'ın aday gösterilmesi üzerine ilçe binasını bastı ve 'ithal başkan istemiyoruz' pankartı astı.

Aday gösterilmeyen Zengin'in şu sıralarda DSP'li yöneticilerle görüştüğü ve seçimlerde DSP adayı olacağı iddia ediliyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de aday gösterilmeyen CHP'li başkanlardan. Erzen'in aday gösterilip gösterilmeyeceği Mustafa Sarıgül'ün İBB adayı gösterilmesinin ardından daha fazla merak edilmeye başlanmıştı. Sarıgül'ün Baykal'a karşı genel başkan adayı olduğu kongrede yaşadıkları kavga ve sonrasında devam eden küslüğün listeye yansıması Erzen'in aday gösterilmemesi olarak neticelendi. Erzen CHP'den de istifa etti. Ateş Ünal Erzen'in de DSP'li yöneticilerle bir araya geldiği ve Bakırköy'ün DSP adayı olacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de aday gösterilmedi. Öztürk CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 30 Mart'taki seçimlerde aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Öztürk demokratik, çağdaş bir Kadıköy için mücadelemiz bitmedi, Kadıköy'ün geleceğini kurtlar sofrasına yem etmeyeceğim' önümüzdeki yerel seçimlerde aday olacağının işaretini verdi. Bağımsız aday olmayacağını da dile getiren Öztürk'ün DSP adayı olması bekleniyor.


10 yıl önce