|

CHP İstanbul'da yeni kriz

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 25 gündür seçim kampanyasını yürüten Eyüp Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebiloğlu, görevden alındı.

İha
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 11:47 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP İstanbul'da yeni kriz
CHP İstanbul'da yeni kriz

CHP'de herkes Edirne, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş, Maltepe'de Belediye Başkan Adaylarının kimlerin olacağını merak ederken, Eyüp'te ilginç bir gelişme yaşandı. 25 gündür aday olarak seçim çalışması yürüten CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaparken görevden alındı.

CHP'nin sona bıraktığı bazı başkan adaylarını belirlemek için toplanan MYK ve Parti Meclisi toplantıları, partide tartışmalara neden oldu. Pazar günü öğlen başlayıp ertesi gün sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden toplantılarda belirlenen adaylar birçok tartışmayı, protestoları ve istifaları da beraberinde getirdi. Yüz binlerce insanın yaşadığı ilçelerin belediye başkan adayları saatler içinde birkaç kez değişti.

Herkes Edirne, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş, Maltepe'de ne olacağını merak ederken, en büyük şok İstanbul Eyüp'te yaşandı. 25 gün önce adaylığı açıklanan, binlerce kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısıyla CHP'nin adayı olarak tanıtılan Hüseyin Selami Çelebioğlu'nun ismi listeden çıkarılarak yerine başka bir isim konuldu.

Yaşanan değişiklik sırasında seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan Hüseyin Selami Çelebioğlu, kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını, seçim çalışmalarına son hızla devam ettiğini söyledi.

10 yıl önce