|

CHP İstanbul'un 20 ilçesinde seçime gidiyor

CHP İstanbul'da belediye başkan adaylarını belirlemek için bazı ilçelerde sandık kuracak, bazı ilçelerde kamuoyu yoklaması yapacak. İstanbul'un 20 ilçesinde 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günlerinde sandık kurulması planlandı. Kayıtlı bütün üyeler oy kullanacak.

Aa
00:00 - 7/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:05 - 7/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP İstanbul'un 20 ilçesinde seçime gidiyor
CHP İstanbul'un 20 ilçesinde seçime gidiyor

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın ve Umut Oran'dan oluşan aday belirleme komisyonu, CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul adaylarının nasıl tespit edileceğini ele almak üzere toplandı.

Toplantıya, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul milletvekilleri ile İstanbullu Parti Meclisi üyeleri de davet edilerek, görüşleri alındı. Toplantıda, CHP'nin belediye başkanlığını yürüttüğü 13 ilçede, kamuoyu yoklamasının yapılması kararlaştırıldı.

Beyoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 ilçede kararın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve komisyona bırakılması benimsendi. İstanbul'un diğer 20 ilçesinde ise 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günlerinde sandık kurulması planlandı. Burada, kayıtlı bütün üyeler oy kullanacak.

Aday adayı sayısı 5'e kadar olan yerlerde sandıktan çıkan ilk 2 kişi; 5 ile 10 arasında olan yerlerde ilk 3 kişi; 10 ile 15 arasında olan yerlerde ilk 4 kişi; 15'in üzerinde aday adayı olan yerlerde ilk 5 kişi, Genel Merkez tarafından değerlendirilecek.

Toplantıda, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da kayıtlı 200 bin üyeyle, sandıkta belirlenmesini önerdi. Komisyon, bu öneriyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na götürecek.

10 yıl önce