|

CHP 'O' isme kapılarını kapattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Aytaç Durak'ın CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesi konusunda "CHP'den gelen genç bir arkadaşımıza bu şansı tanımak daha yararlı" dedi.

Dha
00:00 - 8/10/2013 вторник
Güncelleme: 16:39 - 8/10/2013 вторник
Yeni Şafak
CHP 'O' isme kapılarını kapattı
CHP 'O' isme kapılarını kapattı

CHP Genel Başkanı Gökhan Günaydın, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Ahmet Hakan, yerel seçimlerle ilgili bölümde Gökhan Günaydın'a "Adana'da Aytaç Durak sizin partiden aday olabilir mi? Böyle bir ihtimal var mı? Kapalı mısınız, açık mısınız?" diye sordu.

Günaydın, bu soruyu "Biz 2012'nin sonbaharından beri yaptığımız anketlerde Adana Büyükşehiri alacağımızı görüyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesini de biz CHP kadrolarından bir arkadaşımızla gireceğiz ve şakır şakır alacağız" diye cevapladı.

Ahmet Hakan, bunun üzerine "Aytaç Durak ile değil" diye yineleyince Günaydın, şöyle devam etti:

"Aytaç bey Adana'da çok belediye başkanlığı yaptı. Şimdi belki CHP'den gelen daha genç arkadaşlarımıza bu şansı tanımak daha yararlı olabilir diye ben değerlendiririm."

Aytaç Durak, Gökhan Günaydın'ın hakkındaki değerlendirmeyle ilgili görüştüğü DHA muhabirine "Şimdilik bir şey söylemiyorum" dedi. Durak, Gökhan Günaydın'ın sözleri ile ilgili olarak "Ben CHP'den aday olacağım demedim ki böyle konuşuyor" demekle yetindi.

'PARTİDEN Mİ, BAĞIMSIZ MI ADAY OLAYIM? ANKETİ

5 kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aytaç Durak, son olarak MHP'den aday olup, sandıktan galip çıkmıştı. Ancak bir yıl sonra hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca bu görevinden uzaklaştırılmıştı.

Aytaç Durak, 10 gün kadar önce cep telefonlarına gönderdiği mesajda yeniden aday olabileceğinin sinyallerini vermiş, "Bu haksızlığın hesabını sandıkta beraber soralım diyorsanız, adaylığımı bağımsız mı veya bir partiden mi, size danışacağım. Anketçiler kapınızı çalacak" diyerek anket çalışması başlatmış, bu arada kulislerde CHP'den aday olabileceği konuşulmaya başlanmıştı.

11 лет назад