|

CHP yerel seçimler için start verdi

CHP, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için çalışmalara başladı. Bu kapsamda CHP, aday adayları eğitimlerine start verdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından; bu hafta Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da eğitimler verilecek. Programa katılım başvuruları ise internet üzerinden sürüyor.

Cihan
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:51 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP yerel seçimler için start verdi
CHP yerel seçimler için start verdi

Parti içi eğitimden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Adana'da, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Eskişehir'de 21 Haziran'da başlayacak birinci eğitim programlarına katılarak açılış konuşması yapacak. Adana ve Eskişehir merkezli yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimi (YYAAE) 21-22 ve 23-24 Haziran 2013 tarihlerinde her 2 ilde de üst üste 2 program halinde uygulanacak.

Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'dan; Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi aday adayı parti üyeleri ile üye olmayan vatandaşlar ve muhtar adayı olan bine yakın katılımcı önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere hazırlanacak. 2 gün sürecek olan eğitim çalışmalarında katılımcılar, iletişim, halkla ilişkiler ve propaganda dersinin yanında; yerel yönetimlerle ilgili teorik dersler alacak ve başarılı sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarını izleyerek programı tamamlayacak.

Yerel Yönetim Seçimi Aday Adaylarına yönelik hazırlanan bu eğitim programında, yerel yönetim konusunda deneyim sahibi, uygulamanın içinden gelen ve akademik kadrolardan oluşturulan eğitmen grupları ders verecek. Ayrıca, eğitimin yapılacağı illerdeki eğitim organizasyonlarında parti eğitmenleri de görev alacak.

Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimi, Genel Merkez'in belirlediği takvim doğrultusunda, belirlenen bölge merkezlerinde haziran ve temmuz aylarında Büyükşehirler için 2, Eylül ayından it

11 yıl önce