|

CHP'de aday krizi! Partililer açlık grevinde

CHP Bahçelievler Belediye Başkan adaylığına Saffet Bulut'un aday gösterilmesine tepki gösteren bir grup partili eylem yapıyor. Protestocu grup 6 gündür açlık grevi yaptıklarını belirtti.

Dha
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 15:07 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP'de aday krizi! Partililer açlık grevinde
CHP'de aday krizi! Partililer açlık grevinde

Şirinevler'de bulunan CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasında sürdürülen protestoya 6'sı sürekli, 3'ü de dönüşümlü olmak üzere 9 kişi katılıyor. İlçe binasında soruları yanıtlayan CHP Bahçelievler ilçe eski başkan yardımcısı Gökmen Güneş, CHP ilçe yönetimi tarafından Bahçelievler'de yapılan eğilim yoklama sonuçlarına uyulmaması ve yoklamaya katılmayan bir adayın dışarıdan dayatma yöntemle atanmasına tepki amacıyla açlık grevine başladıklarını ifade etti. Demokrasinin sekteye uğratıldığını belirten Güneş, "Bu grevimiz süresiz açlık grevidir. 6'ncı gününde. 6 arkadaşımız süresiz, hiçbir şekilde katı gıda almıyor. Sadece sıvı alıyorlar. 3 arkadaşımızda dönüşümlü açlık grevi yapıyor" diye konuştu.

"PARTİMİZ KAZANABİLECEĞİ SEÇİMİ KAYBA DOĞRU GİTMEKTE"

İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın dün kendilerini ziyaret ettiğini belirten Güneş, Salıcı'nın kendilerine, taleplerini parti genel merkezine iletmek ve sonuç bulmak için mücadele edeceğini söylediğini ifade etti.

"İstenmeyen bir adayın dayatılmasını istemiyoruz" diyen Güneş, "Saffet Bulut, 2009 seçimlerinde adaydı. 2014 yerel seçim adaylığı teklifi götürüldüğünde denenmişin denenmişliği olmaz. 'Ben bu seçimde kesinlikle aday değilim. Abdullah Durukan'ı destekliyorum' diye demeçleri var. Ancak Bahçelievler'de örgütün ve aday adaylarının yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle partinin şanslı hale gelmesi ve 17 Aralık operasyonunda değişen konjonktürden faydalanmak istemesi nedeniyle yeniden aday oldu. Partimiz kazanabileceği seçimi kayba doğru gitmekte. Bizler yine de partililik sorumluluğuyla üstümüze düşeni yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

"BU İŞ GİTTİKE İNFİALE GİDİYOR"

Su, şekerli su ve ıhlamur içtiklerini söyleyen Gökmen Güneş, "Partimizden talebimiz örgütün iradesine saygı duyması ve sonucun tescillenmesi. Tepki çığ gibi büyüyor. Belediye meclis grubuna talep etmiş istifalar var. Bu iş gittikçe infiale gidiyor. Haklı talebimizin hayata geçirilmesini istiyoruz. Şeker ve böbrek hastaları var. Yavaş yavaş tahribat baş göstermeye başladı" diye konuştu.

TEMAYÜL YOKLAMASINA GİRMEYEN SAFFET BULUT ADAY GÖSTERİLDİ

CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Saffet Bulut, temayül yoklamasında yarışmamasına rağmen CHP' nin ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanmıştı. 3 bine yakın üyenin sandığa gittiği temayül yoklamasında ise 3 aday adayı arasında Abdullah Durukan bin 200 oy alarak birinci olmuştu.

10 yıl önce