|

CHP'de İBB başkanlığı için sürpriz aday

Prof. Dr. Halil Semih Eryıldız, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Aa
00:00 - 16/08/2013 Cuma
Güncelleme: 18:59 - 16/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
CHP'de İBB başkanlığı için sürpriz aday
CHP'de İBB başkanlığı için sürpriz aday

Eryıldız, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

İstanbul'u şimdiye kadar yaşanmamış güzellikte yönetmek için yola çıktığını belirten Eryıldız, örgütle bilgili ve deneyimli ekibin seçimleri kazanacağını iddia etti.

Eryıldız, İstanbul'un ulaşım, altyapı, planlama gibi öncelikli sorunlarını çözecek bilgi, deneyim ve ekibe sahip olduklarını kaydetti.

Planlamacı, uygulamacı, temiz, saydam ve katılımcı bir bütçe yapan yönetim oluşturacağını anlatan Eryıldız, geçmişte yaptıklarının bu konuda güvence olduğunu ifade etti.

İstanbul'da altı oku yeniden dalgalandırmayı temel hedef belirlediklerini söyleyen Eryıldız, parti örgütü ve merkeziyle el ele yoğun bir seçim kampanyası yapacaklarını belirtti.

Eryıldız, seçim kampanyası için yaklaşık masraf ve gelir listesi tablosu üzerinde çalıştıklarını aktararak, milyonların milyonerlerden her zaman daha güçlü olduğunu söyledi.

Emekle üreten ve hakça paylaşan bir anlayışı benimsediklerini dile getiren Eryıldız, ''Ne ezilen ne ezen, insanca ve hakça bir düzen kurmak için yola çıktık'' dedi.

Eryıldız, konuşmasının ardından aday adaylığı başvuru dosyasını CHP İstanbul İl Başkan Vekili Canan Kaftancıoğlu'na verdi.

11 yıl önce